Utorak u Seriji A: Torino je stara Milanova mušterija

Vreme čitanja: 5min | uto. 26.10.21. | 16:48

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Milan počinje 12 paklenih dana, koji će kulminirati derbijem sa Interom, sa mečom punih zamki protiv Torina Ivana Jurića. Rosoneri su i dalje oslabljeni brojnim odsustvima, Teo Ernandez će biti na klupi dok se u tim vraćaju Kesi, Romanjoli i Žiru od prvog minuta. U redovima Torina bi trebalo da vidimo od prvog minuta kapitena Belotija. U Speciji se igra mali ligurski derbi Specija - Đenova, to je drugi lokalni derbi za tim Tijaga Mote u samo četiri dana. Prvi su izgubili od Sampdorije. U Laguni se sreću povratnici u Seriju A Venecija i Salernitana. Tim iz Kampanja je jedini u Seriji A koji je, do sada, izgubio sve mečeve na gostovanjima.

MILAN - TORINO (20.45)

Izabrane vesti

Gledano kroz statistiku i poslednja tri okršaja Milana i Torina večeras ne bi trebalo da bude mnogo neizvesno. Toro je na poslednjih 48 odmeravanja snaga sa Rosonerima samo tri puta pobedio. Tome treba dodati i da je Milan dobio sva tri poslednja meča sa Torinom uz gol razliku 10-0. Takođe, Rosoneri se nalaze i u nizu od pet uzastopnih pobeda u Seriji A.

Ali, koje sreću kvari u Milanelu, se zove Ivan Jurić. Hrvatski stručnjak je od Torina već napravio respektabilan tim. Kada bi Beloti proradio ili Kairo odrešio kesu i kupio dostojnog centarfora, Granate bi verovatno bile tim za Ligu Evrope.

Torino jeste izgubio četiri utakmice u ovom prvenstvu, ali su to bli porazi od Atalante, Fjorentine, Juventusa i Napolija: svi sa minimalnom razlikom i na svima Torino ne bi ništa ukrao da su završeni remijem.

Jurić je okrznuo pobedu protiv Lacija, i kao što rekosmo tesno izgubio od Juvea, Napolija i Atalante, i meč protiv Milana je prilika za prvi “skalp” u sezoni jedne od sedam sestara.

Milan i dalje ima veliki broj igrača van stroja. Brahim Diaz nije više pozitivan na kovid-19, ali će preskočiti i večerašnji meč, biće na raspolaganju za duel sa Romom sledeće nedelje. Teo Ernandez će biti na klupi dok su i dalje na listi povređenih Rebić, Florenci, Mesijas i Kastiljeho, pored golmana Menjana koji će se vratiti na teren tek u 2022. godini.

Među startere Rosonera se vraćaju Romanjoli, Kesi i Žiru, Ibra će ući u igru u drugom poluvremenu da pokuša da postigne svoj 150 gol u Seriji A i 400 u karijeri.

I Torino ima nekoliko igrača koji su ostali u prestonici Pjemonta. Listi povređenih, na kojoj su Mandragora, Pjaca, Verdi i Edera, pridodao se Ansaldi. Očekuje se da Andrea Beloti predvodi napad Granata mada nije isključeno da ponovo šansu dobije Sanabrija. Vanja Milinković i Saša Lukić će biti regularno na terenu, kao i Rade Krunić u dresu Milana i pored slabije partije protiv Bolonje.

MILAN 4-2-3-1: Tatarušanu - Kalabrija, Tomori, Romanjoli, Bajo Ture - Tonali, Kesi - Salemakers, Krunić, Leao - Žiru

TORINO 3-4-2-1: Milinković - Điđi, Bremer, Buonđorno - Singo (Vojvoda) , Lukić, Pobega, Ajna - Praet (Lineti), Brekalo - Beloti (Sanabrija)

SPECIJA - ĐENOVA (18.30)

Đenova je samo jednom izgubila od Specije u u Seriji A, Seriji B i Kupu Italije i to pre 15 godina u drugoj italijanskoj ligi na Marasiju. Na “Piku”, Đenova nije nikad izgubila, tri pobede i remi.

Speciji je ovo drugi ligurski derbi u četiri dana, pošto je u petak izgubila od Sampdorije 2-1. U ovom prvenstvu Specija je na svom terenu pobedila samo Salernitanu i to posle tri uzastopna poraza od Udinezea, Juvea i Milana.

Đenova je četiri od šest osvojenih bodova zaradila na gostovanjima i Davide Balardini ozbiljno reskira da ostane bez posla. Ako ne bude promenio trend do novembarske pauze nema sumnje da će on biti sledeći trener u Seriji A koji će ostati bez posla.

Šef stručnog štaba Grifonea se našao u dodatnom problemu pošto je izgubio Faresa na tri nedelje zbog povrede. Zbog odsustva bivšeg igrača Lacija, Balardini će ponovo morati da promeni formacijsku postavku, ovoga puta u 4-2-3-1. Podsetimo, pored Faresa, Đenova ne može da računa na našeg Maksimovića, Ernanija, Banija i Venheusdena.

Situacija sa povređenim igračima je još alarmantnija u Speciji gde su i dalje u “ambulanti” čak devetorica igrača.

SPECIJA 4-2-3-1: Provedel - Ferer, Hristov, Nikolau, Bastoni - Kovalenko, Mađore - Antist, Verde, Đazi - Enzola

ĐENOVA 4-2-3-1: Sirigu - Giljone, Biraski, Vaskez, Krišito - Rovela, Badelj - Kalon, Pandev, Kambijaso - Destro

VENECIJA - SALERNITANA (18.30)

Derbi timova koji su se na opšte iznenađenje vratili u Seriju A prošlog leta posle dugog odsustva je neka vrsta preuranjenje majstorice u borbi za opstanak. Već posle prvih kola je jasno da samo Empoli, od povratnika u elitno društvo, ima šanse da zadrži prvoligaški status.

Promena na klupi Salernitane nije dala željene rezultate. Trener kampanjskih Granata Stefano Galantuono je počeo drugu avanturu u Salernu sa porazom od Empolija 4-2, dok se Paolo Zaneti, posle pobede nad Fjorentinom, vratio praznih šaka iz Ređo Emilije gde je njegov tim poražen od Sasuola.

Dva tima su odigrala samo dva meča u Seriji A, još u prošlom veku, u sezoni 1998/1999, Salernitana je pobedila na svom terenu, a na “Pencu” je završen susret remijem. Međutim, u Seriji B, Salernitana je nanizala tri pobede protiv Lagunara. Oba tima ulaze oslabljena u večerašnji meč iako je stanje u Veneciji manje alarmantno nego što je bilo. Zaneti ne može da računa na Johnsena, Vaku i Lecerinija dok je Kolantuono ostavio u Salernu dvojicu Kulibalija, Bogdana, Ruđerija i Kapecija.

Kolantuono će nastaviti da igra sa četvoročlanom defanzivnom linijom, a glavna promena u timu u odnosu na onaj protiv Empolija bi trebalo da bude napadački tandem Simi-Đurić koji će zameniti Gondoa i Envankvoa.

VENECIJA 4-3-3: Romero - Macoki, Svoboda, Čekaroni, Haps - Crnigoj, Ampadu, Perec. - Aramu, Forte, Okereke

SALERNITANA 4-3-1-2: Belec - Zortea, Strandberg, Galjolo, Ranijeri - Obi, Di Takjo, Kastanos - Riberi - Đurić, Bonacoli

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara