Uslovi u trouglu Partizan-Dinga-Ural: Zajam, pa otkup 85 odsto ugovora za 300.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.06.19. | 14:16

Crno-beli se konačno dogovorili sa Rusima

Dominik Dinga konačno Partizanov! Posle dve sedmice natezanja sa Uralom, crno-beli su napokon završili jedan od bitnijih poslova na formiranju defanzinve linije time i dobili štopera po ukusu trenera Sava Miloševića.

Kao što je poznato, Dinga dolazi u Beograd kao pozajmljen fudbaler ruskog kluba u aranžmanu čije su pojedinosti utanačene tokom četvrtka. Da bi ovaj posao uopšte mogao da bude sklopljen, bivši kadetski i omladinski reprezentativac Srbije morao je, tokom minule sedmice, da otputuje u najveću državu sveta, na licu mesta se obaveže na novu vernost timu iz Jekaterinburga, kao što je lane uradio Danilo Pantić sa Čelsijem, čime su se stekli uslovi da se preseli u Partizan.

Izabrane vesti

Onda su na scenu stupili čelnici crno-belih i sa Rusima precizirali detalje saradnje. Prema saznanjima MOZZART Sporta, uslovi su takvi da će narednih godinu dana Dominik Dinga odigrati na pozajmici u Beogradu. Ukoliko do 20. juna 2020. osvajač Kupa Srbije proceni da 184 centimetra visoki defanzivac zadovoljava kriterijme struke može, na osnovu prava preče kupovine, ili kako u klubu kažu, ekskluzivnog prava, da ga otkupi za 300.000 evra. Za taj novac dobio bi 85 procenata ugovora, dok preostalih 15 odsto ostaje u vlasništvu Urala, čime se Dingin sadašnji klub zaštitio u nameri da dobije novac ako se Dominik dokaže na drugoj adresi.

Podsetimo, Dinga je u Premijer ligu Rusije otišao kao veliki talenat Vojvodine, ali je minule sezone odigrao samo dve takmičarske utakmice za Ural. Očekuje se da na Topčiderskom brdu zameni Marka Valijentea, pošto crno-beli ne računaju na španskog štopera, a svakako traže još jedno rešenje, usled izvesne prodaje Strahinje Pavlovića.

Ozvaničenje posla sa Dominikom Dingom očekuje se do kraja dana.

FOTO: Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara