Situacija se promenila u plej-ofu

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.03.20. | 13:50

Donedavno je Neman lako izlazio na kraj sa Šahtjorom

U Belorusiji se sve igra. Sutra startuje fudbalska sezona, a uveliko je na programu plej-of u hokejaškom šampionatu. Stiglo se do polufinala, a tamo su se našle drugoplasirna i trećeplasirana ekipa Šahtjor i Neman Grodno (17.30).

Obe ekipe su u četvrtfinalu pregazile svoje suparnike s ukupnim rezultatom 4:0, a sada je današnji domaćin u blagoj prednosti pošto u četvrti meč polufinalne serije ulazi sa prednosti od 2:1. Ukoliko tim iz Soligorska dođe do pobede, jednom nogom je u finalu, a s druge strane može da bude potpuno opušten, jer u slučaju poraza ima dovoljno prostora da prođe dalje.

Izabrane vesti

U poslednja dva meča u nizu, Šahtjor je matirao Neman istim rezultatom - 4:0. Sastav iz Soligorska je u oba susreta igrali odlično u odbrani i pomagao svom golmanu da sačuva "nulu". U plej-ofu je ovo veliko postignuće. Istovremeno, jedva da je neko očekivao da će Šahtjor moći da preokrene situaciju posle početnog poraza, naročito što Šahtjor u poslednje vreme nije igrao baš dobro protiv Nemana. Ipak, u njegovom sastavu bilo je vođa koji su uspeli da donesu pobede. Dobru igru demonstriraju mladi Karaban i Krikunenko, kao i iskusni Dadonov.

Utakmice sa Šahtjorom su donedavno bile povoljne po Neman. Do početka ove plej-of serije, četa iz Grodnog je slavila pet uzastopnih pobeda nad današnjim rivalom. Sada Neman mora da se vrati u život, tim pre što je pre početka doigravanja svrstavan u red gotovo sigurnog finaliste.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara