Tumba: Hoćemo novu priču, da zbližimo narod i reprezentaciju

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.08.19. | 12:45

„Grujić je budućnost srpskog fudbala, sada sam se odlučio za iskusnije“, poručio selektor Srbije

Da se narod vrati reprezentaciji i reprezentacija narodu! Sa tom krilaticom novi selektor državnog tima Srbije Ljubiša Tumbaković kreće u prvu svoju misiju, u septembarske okršaje sa Portugalijom (7. septembar) i Luksemburgom (10. septembar).

Tumbin prvi spisak: Pozvan Gobeljić, vratili se Luka i Nastasić

Izabrane vesti

Upravo ta podrška sa tribina, zajedništvo kakvo je nekad vladalo između igrača i navijača je nešto na čemu Tumbaković insistira i ističe ga kao jednu od najvažnijih stvari koje želi da ostvari, ali i koje je preko potrebno za uspeh Srbije u ostatku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
„Te harmonije, tog fluida je bilo ranije, kao recimo u periodu kod Radmora Antića, pa i kasnije kod Siniše Mihajlovića, a posle se negde izgubio. Hoćemo novu priču, da približimo reprezentaciju narodu i narod reprezentaciji. Mi ćemo učiniti sve da kroz naš odnos damo podršku navijačima. A, kada oni to osete, ta simbioza će doći sama po sebi“, poručio je Tumbaković na konferenciji na kojoj je objavio svoj prvi spisak na mestu selektora Orlova.

Informacija koja je svima prvo zapala za oko je povratak u tim Luke Milivojevića, Matije Nastasića, Nikole Maksimovića, koji iz raznih razloga nisu bili deo reprezentacije u prethodnih godinu dana.
„Jedan od naših prioriteta je da napravimo najbolju moguću reprezentaciju, zato smo vratili igrače koji neko vreme nisu bili u sastavu iz nekih razloga. U tom cilju obišli smo veliki broj igrača u prethodnih skoro dva meseca, taj prvi krug je sa 60 imena skraćen na 30, pa na ove momke koji su sada na spisku“.

Među povratnicima, ipak, nema Marka Grujića...
„Grujić po kvalitetu i godinama je neko ko je budućnost srpskog fudbala, ali za prvo okupljanje logično je da se selektor odluči za grupu igrača koji su iskusniji, duže ovde, koji ima izraženiji takmičarski deo u odnosu na igrače ispred kojih je vreme. Za Marka će biti vremena i prostora, samo mora da bude strpljiv, da kada njegov zenit kvaliteta bude na najvišem nivou, da bude taj igrač koji će biti ključni“.

Prva utakmica, ujedno i debitantska za Tumbakovića – a on je jedini debitant na spisku – biće protiv evropskog prvaka Portugalije. Teže nije moglo.
Svaka utakmica je teška i delikatna. Svesni smo da su tri meča iza nas, ali još imamo pet utakmica, 15 bodova u opticaju i dalje sami kontrolišemo svoju sudbinu. Što se tiče Portugalije, spremamo se za sve opcije. Ne želimo ništa da prepustimo slučaju. Hoćemo da imamo varijante i ako prvi povedemo, ako primimo gol, ako bude 0:0... A, što se tiče debija, baš sam u lepim godinama da budem jedini debitant“, nasmejao se Tumbaković.

Ocenio je selektor Srbije i igre Crvene zvezde i Partizana na evropskoj sceni.
„Videli ste da to ide nekim vrlo korektnim putem. Zvezda je malo ubedljivija, u jačem takmičenju, ima dobar rezultat i sa velikom dozom optimizma čeka revanš. Partizan nije tako ubedljiv, ima još propusta u načinu igre, u konstantnosti, ali ima rezultat za revanš“, ocenio je Tumbaković.

Novi selektor je saopštio i sastav stručnog štaba, u kojem će mu asistirati Aleksandar Janković, Nikola Žigić i trener golmana Darko Belojević.

Prodato 10.000 ulaznica

Vlada veliko interesovanje za utakmicu Srbija – Portugalija, koja će se igrati 7. septembra u Beogradu. Kako su saopštili iz Fudbalskog saveza Srbije, već je prodato oko 10.000 ulaznica, koje se za sada mogu kupiti preko interneta, dok bi trebalo od 2. septembra da krene prodaja i na blagajnama.

(Foto Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara