TRANSFERI (22. januar)

Vreme čitanja: 21min | sre. 22.01.20. | 23:52

Pratite sa nama sva dešavanja sa zimske fudbalske pijace...

NAJVAŽNIJE VESTI DANA

- BOMBA: Totenhem je odabrao špica! Opširnije OVDE
- Stigla zvanična ponuda za Kavanija. Opširnije OVDE
- Čelsi razmišlja da proda Kepu. Opširnije OVDE
- Radživ Van la Para definitivno ide iz Crvene zvezde. Opširnije OVDE
Uroš Vitas kuca na vrata Partizana. Opširnije OVDE
- Zvezdin golman Zoran Popović ide u Bugarsku. Opširnije OVDE 
- Pjaca i Kaljari. Opširnije OVDE
- Seku Sanogo promovisan u Ljutice Bogdana. Opširnije OVDE
- Alvaro Odriozola zvanično u Bajernu. Opširnije OVDE
- Darko Jevtić u Rubinu. Opširnije OVDE
- Lajpcig doveo golmana iz Segunde. Opširnije OVDE
- Bajern bi Daglasa Kostu, ne Filipea Kutinja. Opširnije OVDE
- Mančester junajted nudi 35.000.000 za 16-godišnjeg Džada Belingema. Opširnije OVDE
- Atalanta uzima Bordou Raula Belanovu. Opširnije OVDE

Izabrane vesti


- Za danas toliko od nas. Druženje nastavljamo sutra ujutru, već od 10 sati. Ulazimo polako u poslednjih 7-8 dana zimskog prelaznog roka. Biće sve uzbudljivije, zato ostanite uz nas do kraja. laku noć želi vam redakcija MOZZART Sporta. 

23.32 - Ekip večeras piše kako su Strazbur i Notingem Forest započeli pregovore za 28-godišnjeg napadača Nuna da Kostu. Navodno, sporazum bi trebalo da bude postignut na 2.500.000 evra obeštećenja. 

23.18 - Evo još jedne potvrde iz Italije da Inter i Napoli imaju dogovor oko razmene igrača... Mateo Politano je izgleda prihvatio da se preseli u Napulj na 18-mesečnu pozajmicu, posle čega će Napolitanci imati obavezu da ga otkupe za 25.000.000 evra. U suprotnom pravcu, kao deo ovog dogovora, krenuće napadač Fernando Ljorente. Na šestomesečni zajam. Ovo bi trebalo da znači da je Inter definitivno odustao od Olivijea Žirua. Ali sačekaćemo ipak jutro da sve bude malo jasnije, pošto po nekim drugim informacijama Nerazuri žele da plaćaju tih 25.000.000 u ratama: 18+2+2+3.    

22.55 - ZVANIČNORikardo Senturion je narednih šest meseci igrač Velez Sarsfilda! O ovom momku smo pisali pre nekoliko dana, zbog njegove lude klauzule. Sećate se - zabranjeno je tući žene?!

22.29 - Pisali smo već danas detaljno o nekim Bajernovim letnjim planovima. Na toj listi igrača nema nijednog štopera, a Bavarci uveliko traže zamenu za Džeroma Boatenga. Navodno, jedna od opcija mogao bi da bude Dajot Upamekano (21), mladi defanzivac RB Lajpciga, kome ugovor ističe 2021. i koji za sada ne želi da ga produži. Bavarci u tome vide svoju šansu na leto. Do sada kao interesent za perspektivnog Francuza najčešće pominjao Arsenal, međutim Lajpcig je konstatno odbijao mogućnost da sedne za sto sa Tobdžijama insistirajući na ceni od najmanje 90.000.000 evra. Kako se bude bližilo leto ta cifra naglo padati, u to nema sumnje...

22.11 - Nije baš najjasnije šta se čeka u slučaju Viktora Mozesa... On je već nekoliko dana u Italiji, uspešno je prošao lekarske preglede, a Inter ga ne predstavlja. O tome pišu večeras mediji na Apeninima. Podsetimo, dogovor sa Čelsijem postoji - pozajmica, pa 12.000.000 evra za otkup na leto.   

22.00 - ZVANIČNO: Napadač iz Zimbabvea Tino Kadevere (24) potpisao je za Lion, potvrdio je njegov klub Avr. Transfer iznosi 15.000.000 evra i realizovaće se na kraju sezone. Narednih pet meseci ovaj momak igraće za Avr kao pozajmljen igrač. A o akcijama Liona danas smo već pisali, danas su bili vrlo aktivni Žan Mišel Ola i društvo... 

21.44 - Do sinoć Mateo Politano najradije je hteo u Romu. Sada se, izgleda situacija menja. Igrača su očito ubedili da bi mi u Napulju bili bolje (Inter i Napoli u načelu imaju dogovor), pa Skaj javlja da su Napolitanci favoriti u trci sa Vučicom. Interu odgovara i to što bi Napoli rado u posao uključio Ljorentea, pa u tom slučaju Nerazuri ne bi morali da daju novac za Olivijea Žirua. Cifra koja se pominje od sinoć iznosi 25.000.000 evra. Dinamika otplate, odnosno koliko bi išlo odmah na račun Intera, za sada nije dogovoreno... 

21.32 - ODBIJENO: Votford posla zvaničnu ponudu za omalenog levog beka Remsa Hasana Kamaru (25), međutim odgovor čelnika francuskog kluba bio je brz - ne dolazi u obzir! Barem ne za 5.500.000 evra, koliko su Englezi ponudili isprve.

21.28 - ZVANIČNO: Senegalski napadač Musa Kone (23) potpisao je za Nim. Njegovom bivšem klubu Dinamu iz Drezdena sleduje 3.000.000 evra na ime obeštećenja...

21.15 - Menadžer Gereta Bejla dematuje da postoji mogućnost da njegov štićenik ode bilo gde na pozajmicu. Samim tim, on je isključio i eventualni povratak u London, o kom se govorkalo...
"Geret ima još dve i po godine ugovora sa Realom. Srećan je i ostaje u Madridu. On je jedan od najboljih igrača na svetu, zašto bi bilo gde išao na pozajmicu?! To je smešno", kazao je Džonatan Barnet.

20.57 - Pazite sad: Jedan egipatski klub doveo je igrača od 75 godina?! Ne, nije šala... Opširnije OVDE

20.41 - Iskusni austrijski univerzalac Štefan Ilsanker (30) ostaje u Lajpcigu do leta. Trener Bikova Julijan Nagelsman stavio je veto na njegovu prodaju. Mada Ilsankeru ugovor ističe za pet meseci, Lajpcig ga želi do kraja sezone, posle čega će ga verovatno pustiti bez obeštećenja. Nemci pišu da će Ajntraht biti prvi favorit za angažovanje ovog momka, pošto se Adi Hiter i Ilsanker poznaju vrlo dobro još iz vremena u Salcburgu. 

20.28 - PRESEK: FIFA je rezimirala 2019. godinu kada su u pitanju transferi. Kada su podvukli crtu, čelnici svetske fudbalske organizacije došli su do zaključka da je u protekloj godini na fudbalske transfere potrošeno ukupno 5,6 milijardi funti, što predstavlja novi svetski rekord kada govorimo o potrošnji na godišnjem nivou. Ta cifra znači povećanje od 5,8% u odnosu na 2018. godinu. Englezi ponovo prednjače. Njihovi klubovi kupili su igrače za 1,5 milijardu funti. To je, doduše, za čak 22,1% manje u odnosu na period 1. januar - 31. decembar 2018. Ukupno je na svetu obavljeno 18.042 transfera i u njima su učestvovali fudbaleri iz 178 zemalja.  

20.19 - Poznati agent Mino Rajola govorio je otvoreno o situaciji u kojoj se Pol Pogba nalazio u Mančester Junajtedu...
"Videćemo šta nam donosi budućnost, da li je Pol u planovima Junajteda i obratno. Ono što sada sa sigurnošću mogu da tvrde jeste da on nije srećan".   

20.17 - Islanđanin Bjern Sigurdarson (28) otišao je iz Rostova na pozajmicu u APOEL do kraja sezone. 

20.03 - Portugalski agent Bruno Karvaljo boravio je danas u Casa Milan gde je želeo da čuje kakvu ponudu Italijani imaju za njegovog štićenika Florentina Luisa (20). Ovaj momak je pod ugovorom sa Benfikom i želja je nekoliko velikih i bogatih klubova, među kojima je i Mančester Siti. Rosoneri su predložili 18-mesečni zajam s opcijom otkupa, ali cifra nije navedena. Florentino Luis ima otkupnu klauzulu tešku 120.000.000 evra i to ga čini nedostupnim za Milan. Barem ovako na prvi pogled...  

19.44 - DOGOVORENO: Štoper iz Gane Nikolas Opoku (22) stiže sutra na preglede u Amijen. Udineze je pristao daga pozajmi za 500.000 evra, a u slučaju da budu želeli otkup, Francuzi će morati da plate još 5.000.000.

19.40DOGOVORENO: Sampdorija je pristala na sve uslove Napolija, Lorenco Toneli (30) je praktično na putu za Đenovu. Šest meseci pozajmice, pa obavezan otkup za 2.500.000. Oko otkupa dva kluba su se najviše i sporila, zapravo Sampdorija dugo nije htela da ide preko 2.000.000, da bi na kraju ipak pristala...

19.29 - Zamislite, danas nijednom nismo pomenuli Kristijana Eriksena?! Eeeeee, to tako neće moći :) Italijanski Skaj ovog trenutka javlja iz izvora bliskih Interu da je sastanak Danijela Levija i agenta danskog veziste predviđen za večeras odložen za sutra uveče. Između ostalog i zbog toga što Levi želi da prisustvuje utakmici protiv Noriča. Nakon tog sastanka trebalo da krene finalizacija posla. Navodno, Totenhem će zahtevati od igrača da se odrekne "nekoliko miliona evra predviđene zarade", tvrdi isti izvor, kako bi dobio odrešene ruke da odmah pređe u Inter. 

19.23 - Otkako je početkom 2018. godine "odlepršao" u Kinu, nijedan prelazni rok nije prošao, a da se Janik Fereira Karasko nije dovodio u vezu s povratkom u evropski fudbal. Klubovi su se samo ređali - Mančester Junajted, Arsenal, Milan, opet Mančester, pa Napoli i evo sada ponovo Milan. Nikada se ništa konkretno nije dešavalo na tom planu. Da vidimo hoće li sada... Rosoneri trenutno samo opipavaju puls i Belgijancu i njegovom Dalijanu.  

19.07 - Novi detalj u vezi transfera Vilijana Žozea u Totenhem! Radio Kadena Ser tvrdi da će Totenhem za ovaj transfer izdvojiti nešto malo ispod 50.000.000 evra, ali nije precizirano tačno koliko. Svakako, Žoze Murinjo i Danijel Levi dreše kesu za ovaj posao. 

19.04 - Iskusni štoper Andre Masijelo (33) blizu je povratka u Đenovu posle 12 godina. Defanzivac Atalante počeo je samo jednu od poslednjih 11 utakmica u uveliko radi na odlasku iz kluba. Italijanske kolege javljaju da će naredni sati biti presudni za ovaj posao... 

19.01 - Pjaca i Kaljari. Opširnije OVDE

18.50 - Lejvan Kurzava ponovo postaje interesantan mnogim klubovima. Bilo je reči da ga Pari Sen Žermen neće pustiti, ali prema nekim informacijama iskusni bek bi mogao da bude dostupan već za 5.000.000 evra. Arsenal i Inter najčešće su se pominjali kao potencijalni kupci.  

18.37 - Bomba koju smo najavili uskoro bi mogla da eksplodira: Ni Kšištof Pjontek, ni Edinson Kavani, ni Kristijan Benteke ni Fernando Ljorente, već - Vilijan Žoze! Brazilac je na putu za London, Totenhem je izgleda izabrao napadača. Opširnije OVDE

18.23 - ZVANIČNO: Sevilja je dovela 18-godišnjeg vezistu iz mladog tima Bajerna Rajana Johansona

18.20 - Remi protiv Arsenala, uz nezgodnu povredu prvog strelca Tamija Abrahama i činjenice da mladi golgeter jedinu alternativu ima u Mišiju Batšuajiju naterala je Frenka Lamparda i njemu nadređene direktore da ubrzaju i konkretizuju interesovanje za Edinsona Kavanija i zapravo krenu u realizaciju eventualnog transfera već ove zime. Ugledni britanski list Tajms javlja da je Čelsi na adresu Pari Sen Žermena dostavio prvu zvaničnu ponudu koja glasi - pozajmica do leta, plus komopletno pokrivena plata do kraja sezone. Opširnije OVDE 

18.17 - BLIZU: Galatasaraj je doveo Marsela Saračija iz RB Lajpciga i Juto Nagatomo mu više nije potreban. Turski Fanatik tvrdi da se Japanac vraća u Italiju, pošto sve ima dogovoreno sa Bolonjom. Turci umeju ozbiljno da omaše, ali ova kombinacija pominjala se i pre desetak dana, tako da...  

18.12 - Nekoliko dana nije bilo vesti o veteranu Fernandu Ljorenteu (35)... Evo večeras ga "oživljava" Gazeta delo Sport tvrdeći da je Parma poslala ponudu za Španca, pošto je ostala bez povređenog Roberta Inglezea. Očekujemo uskoro više detalja.

18.10 - Bomba iz Baskije! Uskoro opširnije... 

18.03 - Menadžer Liverpula Jirgen Klop isključio je svaku mogućnost da Redsi nekoga prodaju ovog meseca. To praktično znači da se u Rimu zalud nadaju Đerdanu Šaćiriju...
"Poslednja dva meseca klupa nam je puna dece. Kako zamišljate da nekoga pustimo da ode?! Neće otići ni Šaćiri niti bilo ko drugi", kategorički je odbacio sve spekulacije nemački stručnjak. 

17.54DOGOVORENO: Čekamo samo ozvaničenje, sve je spremno za paraf... Brazilski napadač Pedro igraće za Flamengo narednih godinu dana, posle čega će ovaj klub moći da ga otkupi. Novo je to što cifre nisu baš ona velike kako se najavljivalo. Fjorentina će za pozajmicu dobiti 1.000.000, a posle 12 meseci još 10.000.000, ukoliko bude želela otkup ugovora. To znači da bi Viola izvukla uloženo u ovog napadača, kog je platila Fluminenseu 11.000.000 evra pre samo nekoliko meseci.  

17.48 - DOGOVORENO: Juventus i Kaljari su se sporazumeli oko uslova pozajmice Marka Pjace. Ozvaničenje se može očekivati svaki čas, javlja Skaj Italia. Klub sa Sardnije platiće 1.500.000 evra za šestomesečnu pozajmicu, a onda će na leto imati opciju da otkupi ugovor hravtskog fudbalera za 12.000.000 evra. Juve, dakle, neće uspeti da povrati uloženo u ovog momka, pošto ga je 2016. platio zagrebačkom Dinamu čak 23.000.000.

17.40 - Real je uzeo Alvara Odriozolu iz Reala na pozajmicu do kraja sezone, ali to ne znači da je definitivno digao ruke od Ašrafa Hakimija na koga motri već duže vreme. Hakimi je eksplodirao u Dortmundu, međutim Borusija se ništa ne pita i po okončanju pozajmice (na kraju sezone) mora da vrati mladog beka u Madrid. Marka tvrdi da Bavarci prate situaciju i da pripremaju "jaku ponudu", ne navodeći cifre. Bajernu bi Odriozola trebalo da "zakrpi" samo predstojećih šest meseci, posle bi se Nemci okrenuli dugoročnijem rešenju, jer Pavara vide kao štopera, dok se Jozua Kimih polako ali sigurno prebacuje u sredinu i sve ređe igra po boku.   

17.36 - ZVANIČNO: Čelsi je pozajmio Džamala Blekmena (26) u Bristol Siti do kraja sezone. Ovaj momak je prvi deo sezone proveo u Viteseu, takođe na pozajmici...

17.33 - Agent 23-godišnjeg Ukrajinca iz Šahtjora Mikole Mativijenka tvrdi na društvenim mrežama da njegovog klijenta ovog meseca potpisuje Arsenal?! Ni manje ni više...

17.31 - CRVENA ZVEZDA: Evo detalja, Zoran Popović ide u Bugarsku. Opširnije OVDE 

17.24 - Zanimljive infromacije stižu s Ostrva vezane za Kepu Arizabalagu. Najskuplji golman sveta više nije neprikosnoven u Čelsiju, da li je pala odluka da Španac treba da bude prodat. Opširnije OVDE

17.19 - Mnogo toga pislo se i spekulisalo oko Danija Olma ovog januara... Juče smo preneli detalje ponude RB Lajpciga koje su objavili hrvatski mediji, a večeras Italijani i Španci tvrde da Bikovi ne odustaju i da opasno presiraju Dinamo. Navodno, podigli su ponudu na 23.000.000. Mundo deportivo donosi informaciju da su pregovori u poodmakloj fazi, ali zanemaruje činjenicu da Dinamo na stolu ima 25.000.000 od Vulverhemptona. Lajpcig ima dobro poznata ograničenja kada su u pitanju i plate igrača i obeštećenja, to bi mogla da bude ozbiljna kočnica za Nemce ukoliko bi morali da se takmiče s Englezima. Naravno, pitaće se ponešto i sam igrač...  

17.12 - Raul Belanova (19) stigao je u Bergamo na lekarske preglede. U narednim satima, eventualno sutra u toku dana, on će poput Lenarta Čibore podići dres Atalante, o čemu smo više puta pisali i tokom današnjeg dana...

17.07 - Kako Milan igra čini se da će još jedna sezona biti dopisana na listu rezultatski totalno propalih, ali po jednoj stvari mogla bi da bude upamćena kao uspešna. To je Teo Ernandez i njegova kupovina letos za 20.000.000 evra. Ovaj momak igra sjajno, kao levi bek prvi je strelac ekipe sa šest golova i redak je primerak igrača koje Rosoneri trenutno imaju u svojim u redovima (možda uz Điđa Donarumu i eventualno još jednog ili dvojicu prvotimaca) na čijim bi temeljima mogao da se gradi novi Milan. Znaju to i na San Siru pa odbacuju svaku mogućnost da prodaju Tea. Čak ni za 50.000.000 evra, tvrdi Sportmedijaset.  

17.00 - Crvena zvezda ostaje bez drugog golmana Zorana Popovića. Uskoro opširnije...

16.56 - Agent 19-godišnjeg Francuza Žana Marselana stigao je u Milano na pregovore sa zvaničnicima Rosonera. Jutros smo pisali o interesovanju Milana za ovog dvometraša koji se najbolje snalazi kao štoper, ali može da igra i zadnjeg veznog. On je član Oksera...

16.49 ZVANIČNO: Pao je definitivni dogovor tri kluba: Fjorentine, Đenove i Lećea. Rikardo Saponara (28) će narednih šest meseci provesti na pozajmici na stadionu Via del Mare, pošto je prekinuta njergova pozajmica Grifonima. On ostaje u vlasništvu Viole, ako smo dobro razumeli ovaj "ljubavni trougao"... 

16.44 - Već tri dana Juventus i Kaljari vode intenzivne pregovore oko pozajmice Marka Pjace i tu nije ništa novo. Novost je ono oko čega se dva kluba spore. A to je dužina pozajmice. Stara dama ne bi puštala Hrvata na duže od šest meseci, dok klub sa Sardnije razmatra opciju da dobije Pjacu na 18 meseci, pa da kroz tu pozajmicu plati neku vrstu obeštećenja crno-belima, jer bi igrač po isteku 18-mesečne pozajmice postao slobodan igrač...  

16.37 - Malo informacija i sa domaće pijace za one koje to interesuje. Javor je doveo trojicu novih igrača, Vojvodina jednog. Opširnije OVDE 

16.22 - ODBIJENO: Pojedini lokalni mediji u Italiji javljaju da je Napoli sačinio zvaničnu ponudu za Andreu Petanju (24), ali je SPAL odgovorio negativno. Ne navodi se koliko su Napolitanci ponudili. Korpulentni napadač ove sezone postigao je sedam golova na 19 utakmica. Njega je SPAL pre šest meseci platio Atalanti 12.000.000 evra. 

16.16 - Najavili smo maločas da je sve gotovo oko transfera Tijaga Maje u Flamengo. Pripremili smo vam i detalje. Opširnije OVDE 

16.09 - ZVANIČNO: Atalanta je ozvaničila dolazak mladog Nemca Lenarta Čibore (20) iz Heraklesa. Nekoliko dana unazad priča se o ovom poslu. Evo konačno je zaključen. Italijani su na ime obeštećenja uplatili Holanđanima 4.500.000 evra za levog beka, a ugovor je parafiran na četiri godine. Podsetimo, za sličnu cifru stiže i desni spoljni iz Bordoa Raul Belanova (19). Mladi Italijan će prvih godinu i po dana provesti u Bergamu kao pozajmljen igrač, posle čega sledi opcioni otkup.

Od Dejana Stankovića toliko, do kraja dana sa vama će biti Predrag Dučić. 

16.00 – Panajotis Recos je ove sezone u dresu Bajera iz Leverkuzena odigrao samo 113 minuta u Bundesligi i zato bi mogao da potraži sreću na nekom drugom mestu. Fali Ramadani bi da ga odvede na šestomesečnu pozajmicu u Kaljari.

15.55 – Iskusni napadač Adis Jahović posle samo šest meseci ide iz Malatje u kojoj je na 18 utakmica dao 11 golova. Sve je dogovorio sa Antalijom, trebalo bi da bude ozvaničeno narednih dana.

15.53 – Prelazni rokovi tradicionalno donose priče o tragičarima i junacima. U toj drugoj grupi svakako je i Dani Karvahal, iako on već dugo nije bio u tim transfer pričama. I baš zbog toga je junak. Čitajte OVDE.

15.52 – Opširnije o Lionovom jurišu na Bruna Gimaraiša i Tina Kadeverea čitajte OVDE.

15.22 – Još jedno zanimljivo pojačanje “preko bare“. Aktuelni šampion Južne Amerike Flamengo iz Lila je doveo vezistu Tijaga Maju. Kod Kristofa Galtijea je bio u drugom planu.

15.20 – Di-Si Junajted je za 675.000 evra iz MLS rivala Atlante doveo Nemca Julijana Gresela.

15.18 -  Napadač argentinskog Rasinga Huan Dineno, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u kolumbijskom Deportivu iz Kalija, prešao je u meksički PUMAS za 3.800.000 evra.

15.17 – Desni bek Notingem Foresta Meti Keš (22) na ceni. Skaj tvrdi da se za njega raspituju i Sautempton, ali i Milan.

15.15 – Bivši plejmejker Olimpika iz Marselja i Rena Romen Alesandrini je objavio da posle tri godine napušta LA Galaksi. “Oteraoo“ ga je Aleksandar Katai.

15.13Gazeta delo Sport piše da u Juventusu čekaju ponude Borusije Dortmund za Emrea Džana. On je na prodaju, ali samo ako stigne ponuda od otprilike 30.000.000 evra.

15.10 – Milanovi direktori Paolo Maldini i Zvonimir Boban zakazali su sastanak sa Agustinom Himenezom, menadžerom Udinezeovog veziste Rodriga de Paula.

15.06 – Đenova je blizu dogovora sa 18-godišnjim štoperom Belgrana Brunom Amioneom za koga će Argentincima platiti između 3.500.000 i 4.000.000 evra.

14.51 – Kad je Real dovodio Rejnijera dogovorio je i pravo preče kupovine Flamengovo Linkolna. Opširnije OVDE.

14.34 – ZVANIČNO: Darko Jevtić u Rubinu! Opširnije OVDE.

14.27 – Mančester junajted očajnički traži napadača posle povrede Markusa Rašforda, Atletik piše da je na skeneru i toliko puta pominjani Kšištof Pjontek iz Milana. Atletik obično ne frlja.

14.25 – Šefild junajted je već počeo pregovore sa Mančester  junajtedom kako bi 22-godišnjeg golmana Dina Hendersona i treću sezonu uzastopce sačuvao na pozajmici.

14.23 – ODBIJENO: Sautempton je odbio i treću Lidsovu ponudu za napadača Čea Adamsa. Prva je iznosila pozajmicu sa čak 25.000.000 evra obeštećenja ako Lids izbori promociju u Premijer ligu.

14.20 – Mladi napadač Ajaksa Asan Bande (21) ide u švajcarski Tun na pozajmicu od godinu i po dana. Pre godinu i po dana Ajaks ga je platio Mehelenu čak 8.250.000 evra, ali se već na prvim pripremama povredio zbog čega je pauzirao celu sezonu.

14.18 – ZVANIČNO: Lids je doveo 18-godišnjeg golmana Kjeva Elija Kaprilea. Ugovor do 2023. godine.

14.17 – Francuski mediji kažu da se Benfika namerila na Lionovog 23-godišnjeg napadača Maksvela Kornea.

14.12 - Opširnije o novom golmanu RB Lajpciga Hosepu Martinezu čitajte OVDE.

13.42 – Viktor Mozes je prošao lekarske preglede pred pozajmicu Interu sa pravom otkupa za 12.000.000 evra. Biće zvanično večeras ili sutra.

13.27 – BLIZU JE: Žuan Žezus iz Rome u Fjorentinu. Kris Smoling ga je izbacio iz prvog tima, Viola će ga uzeti na pozajmicu sa obavezom otkupa za 4.000.000 evra. Za leto je planirana i prodaja Federika Facija, ali prvo treba otkupiti Smolinga od Mančester junajteda. Već je stigoa i Rodžer Ibanjez iz Atalante, on će verovatno poslati Merta Četina na pozajmicu u Veronu.

13.22 – Olimpik Lion je po svemu sudeći poviso ponudu za Bruna Gimaraeša na 25.000.000 evra koliko je Atletiko Paranense i tražio za 80 odsto njegovog ugovora. Optimizam vlada u Lionu.

13.20 – BLIZU JE: Čekamo da Ljubomir Fejsa podigne dres Alavesa. Pozajmica sa pravom otkupa. Baski hoće i Betisovog Tonija Sanabriju, koji jedva da igra na pozajmici u Đenovi.

13.18 – GOTOVO: Remi Volter (24, zadnji vezni) posle četiri godine izde iz Nice, danas bi trebalo da stigne u preglede pred potpis sa Malatjom.

13.15 – Vest Hem je pitao Romu za Stivena N’Zonzija, ali Vučica samo za pozajmicu traži 4.000.000 evra, a pride je tu i velika plata francuskog veziste. N’Zonzi trenutno igra u Galatasaraju, ali bi rado u London jer mu je tamo porodica.

13.13 - Još jedna vest iz Crvene zvezde, Strahinja Eraković ipak neće već u ovoj polusezoni dobiti šansu sa prvim timom. Opširnije OVDE.

13.12 – Mladi vezista Fjorentine Rikardo Sotil (20 godina, 10 utakmica u Seriji A ove sezone) produžio je ugovor sa Violom do juna 2024.

12.57 – ZVANIČNO: Škotski U19 reprezentativac Skot Benks potpisao je trogodišnji ugovor sa Kristal Palasom. Stigao je iz Dandi junajteda. Ima 18 godina, igra ofanzivnog veznog, Dandi će dobiti svega oko 250.000 evra na ime obeštećenja, ali i značajne bonuse ako Benks prođe u Londonu.

12.56 - Seku Sanogo promovisan u Crvenoj zvezdi. Opširnije OVDE.

12.55 - BLIZU JEUroš Vitas i Partizan? Opširnije OVDE.

12.16 – Borusija Dortumd drži na nišanu ofanzivce Gremija Evertona (23) i Sao Paula Antonija (19). Jedan od njih dvojice bi stigao kao podrška Džejdonu Sanču. Kad smo kod zvučnijih pojačanja, Bild piše da Borusija Motri i na Renovo čudo Edoarda Kamavingu (17) s tim da bi on koštao 50.000.000 evra što naravno koči posao.

12.10 - O prelasku Alvara Odriozole iz Reala u Bajern opširnije čitajte OVDE.

11.54 – ZVANIČNO: Zvezdino dete Vladan Đekić, koji je još 2016. otišao u Interovu omladinsku školu, karijeru nastavlja u Pizi.

11.51 – Bratislav Punoševac, nekadašnji fudbaler Napretka, Radničkog, Borca, pa do nedavno Kajsara, nastavlja karijeru u Kazahstanu, ali u Tarazu. S njim ide i Jovan Čađenović, bio je nekad u Bežaniji i Zemunu.

11.49 – Vanja Milinković Savić nije prošao u Standardu, Torino planira da ga prosledi na pozajmicu drugoligašu Kremonezeu.

11.48 – Filip Stuparević bi mogao da konačno dobije priliku u Udinezeu, vratiće ga možda Zebre sa pozajmice Pribramu, pošto je Ignasijo Puseto  otišao u Votford u transferu vrednom 8.000.000 evra. Uskoro opširnije...

11.44 - ZVANIČNO: Alvaro Odriozola u Bajernu! Uskoro opširnije...

11.26 – Ajntraht iz Frankfurta bi da vrati Maksa Kruzea u Nemačku. On je na transfer listi Fenerbahčea, klub traži 7.000.000 evra za obeštećenje. Navodno se interesuje i Lester.

11.24 – Marten Vandevort se povredio, Genk traži drugog golmana, pregovara sa Anderlehtom oko Tome Didijona. Genk bi pozajmicu, Anderleht da proda.

11.22 – Adrijen Trebel ostaje u Anderlehteu, iako je imao ugovoren transfer u Al Šabab. Ali onda se povredio i sve je palo u vodu.

11.19 – Musa Kone (23), napadač Dinama iz Drezdena, na pregledima pred transfer u Nim, koji će se na proleće boriti za opstanak u Ligi 1.

11.17ZVANIČNO: I pomalo iznenađujuće. RB Lajpcig je iz drugoligaša Las Palmasa doveo golmana Hosepa Martineza (21). Transfer vredan 2.500.000 evra, Martinez ostaje na Kanarima do leta, a onda ide na četiri godine u Lajpcig.

11.12 – ZVANIČNO: Emil Hanson se vratio u RKC Valvajka, ovog puta na pozajmicu iz Hanovera. Prošle sezone je u RKC-u igrao kao pozajmljen fudbaler Fajenorda i na 44 utakmice postigao 13 golova uz 12 asistencija. U Cvajti je pak samo tri puta bio u startnoj postavi Hanovera.

11.07 – Deni Rouz je višak u Totenhemu, Stiv Brus ga je još letos hteo u Njukaslu, sad se pride povredio i Džetro Viljems, ali Svrake mogu da ponude samo pozajmicu, Pevci bi da ga prodaju odmah.

10.57 – Desni bek Sebastijen Koršija nije se pokazao u Espanjolu, biće vraćen Sevilji šest meseci pre isteka pozajmice. Trenutno je i povređen, izgubljena godina za Koršiju.

10.53 – Betis je letos predstavio novu organizacija skauting službe, između ostalog proširili su se i na tursko tržište. Prvo ime koje se odatle pojavilo je Ferdi Kadioglu (20), desno krilo Fenerbahčea, za sada bez konkretnih poteza Verdiblankosa. Fener ga je pre dve sezone doveo iz NEC Najmehena za 1.400.000 evra.

10.50 - Posle levog, evo Atalanti i desnog beka. Raul Belanova stiže iz Bordoa. Opširnije OVDE.

10.48 – Atletiko je po svaku cenu zapeo za Edinsona Kavanija, prema poslednjim informacijama povisio je ponudu Pari Sen Žermenu na 15.000.000 evra plus 3.000.000 u premijama, iako Urugvajcu za svega šest meseci ističe ugovor.

10.34 - Još malo o neuobičajenoj, 35.000.000 evra teškoj ponudi Mančester junajteda za 16-godišnjeg Džada Belingema čitajte OVDE.

10.23 - Radživ van La Para  definitivno ide iz Crvene zvezde. Opširnije OVDE.

10.15 – GOTOVO: Nakon što je na pozajmicu sa pravom otkupa stigao Šarl Toko Ekambi iz Viljareala, još jedan kapitalac za Lion. Tino Kadevere (18), koji je na 20 utakmica u drugoj ligi Francuske postigao 18 golova, stiže iz čuvene Avrove škole za 15.000.000 evra sa sve bonusima! Do kraja sezone će doduše ostati u Avru na pozajmici.

10.11 – Betis i Barselona su podelili trošak od 12.000.000 evra kako bi doveli Emersona u Španiju, on igra toliko dobro na desnom beku da mnogi već sada pozivaju upravu Blaugrane da ga dovede na stadion Kamp Nou, ali u Sevilji odgovaraju: Ništa pre 2021. kad je takva opcija i predviđena čudnim sporazumom. Barsa samo treba da isplati Betisu njegov deo investicije od 6.000.000.

10.09 – Nikako da se Sporting i Mančester junajted dogovore oko Bruna Fernandeša. Englezi su sad podigli fiksni deo obeštećenja na 55.000.000 evra i 10.000.000 u bonusima, Sporting ne odustaje od formule 60.000.000 + 10.000.000.

10.08 – Porto mora da prodaje zbog finansijskog fer pleja, Aleks Teljes neće da produži ugovor i prvi je na spisku, pominjao se i Čelsi, sad se govori o Juventusovih 25.000.000 evra. Izlazna klauzula je 40.000.000 evra.

10.06 – BLIZU JE: Andraž Šporar je sleteo na preglede u Lisabon uoči 7.000.000 evra vrednog transfera u Sporting. U bonusima vezanim za golove Slovan iz Bratislave bi mogao da dobije još 1.000.000. Šporaru sleduje ugovor na četiri i po godine.

10.01 – Milan je dao rok Kšištofu Pjonteku da do petka pronađe novi klub ili ostaje na “San Siru“ da bude senka Zlatana Ibrahimovića, pošto Rosoneri neće imati vremena da pronađu zamenu. Pominjali su se do sada Totenhem, Kristal Palas, Mančester junajted, čak i Pari Sen Žermen ako ode Edinson Kavani, pa dalje Barselona i Napoli...

09.56 – Gruzijski vezista Jano Ananidze (27) napustio je Spartak iz Moskve. Već je 11 sezona bio pod ugovorom. Ima i ponude iz Rusije, ali ide mu se u drugu zemlju.

09.45San piše da je Mančester junajted pojačao ponudu za vezistu Birmingem Sitija Džuda Belingama i da ona sada iznosi 30.000.000 funti, odnosno 35.000.000 evra. Tek mu je 16 godina?! Uskoro opširnije...

09.43 – Čuveni golman Kjeva Stefano Sorentino ide u penziju kao 40-godišnjak.

09.38 – BLIZU JE: Atalanta će da iz Bordoa dovede 19-godišnjeg desnog beka Raula Belanovu iz Bordoa. Isprva na pozajmicu na godinu i po dana, a onda će moći i da ga otkupi za obeštećenje između 4.500.000 i 5.500.000 evra. Vest donosi transfer guru Đanluka di Marcio i dodaje da su pregledi zakazani za vikend. Podsetimo, iz Heraklesa u Bergamo stiže i levi bek Lenart Čibora. Jeftino, a kvalitetno, to je moto Atalante.

09.36 – Evo dokaza koliko prelazni rok ume da bude težak. Tuluz je iz Aston Vile doveo Lovra Kalinića što je izazvalo reakciju Baptisa Renea, koji je u znak protesta preskočio trening?! Kalinić je inače i doveden zato što je Rene podbacio jesenas. Razvoj situacije prate Lans i drugoligaš Kaen.

09.33 – Juče je prostrujala informacija da će Mančester junajted zbog povrede Markusa Rašforda da plati 50.000.000 za evra za Musu Dembelea, Lion je već odbio 45.000.000 i Olivijea Žirua od Čelsija, a i sam igrač ne planira da ide: “Igrač sam Liona i ostaću to do kraja sezone“.

09.32 – Italijanski Skaj piše da Milan prati 19-godišnjeg Žana Marselina, koji može da igra štopera i zadnjeg veznog i član je U19 selekcije Francuske. Igra u drugoj ligi za Okser, koji traži 10.000.000 evra, piše Ekip.

09.25 – Predsednik Liona Žan Mišel Ola potvrdio je da Olimpik nije odustao od Bruna Gimaraeša koga želi i Benfika i još mnogi drugi evropski velikani. Lion je već ponudio 22.000.000 evra, ali je Atletiko Paranense odbio, traži 25.000.000 i to za svega 80 odsto ugovora za 22-godišnjeg zadnjeg veznog.

09.23 – Krenimo od Minhena, Bajern ima spremnu strategiju za januarski, ali već sada i za letnji prelazni rok u kojem će potrošiti više od 300.000.000 evra. Opširnije OVDE.

Poštovani čitaoci portala MOZZART Sport dobro došli i u još jedan dnevni blog posvećen zimskom prelaznom roku. S vama u prvoj smeni je Dejan Stanković, a pre nego što krenemo sa vestima, OVDE se podsetite jučerašnjih dešavanja sa fudbalske pijace. O najvažnijim vestima, možete da se informištete i klikom na poseban tag "ZIMSKI PRELAZNI ROK".


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara