Bruno Peres i Žervinjo (@Reuters)
Bruno Peres i Žervinjo (@Reuters)

Trabzon "poludeo": U istom danu stižu Žervinjo i Bruno Peres, prava bomba na čekanju

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.05.21. | 18:33

I jedna nerealna želja...

Davno su iza Trabzona vremena kad je ovaj klub igrao Ligu šampiona i dovodio zvezde i zvezdice poput Oskara Kardoza, Juraja Kucke, Buraka Jilmaza ili Marka Janka. Još su dalje vesele sedamdesete i osamdesete, tokom kojih je svih šest dosadašnjih titula stiglo u vitrine Crnomorske oluje. Ali na Šenol Guneš stadionu uvek je zanimljivo. Trabzon nije uspeo da izbori Ligu Evrope u nedavno završenoj sezoni, moraće da se zadovolji novoformiranom Ligom konferencija, međutim novca za ozbiljna pojačanja očito ne manjka.

Kako navode brojni mediji u Italiji i Turskoj na putu za Tursku nalaze se dva zvučna imena iz Serije A. U pitanju su Bruno Peres (31), doskorašnji ofanzivni bek Rome, odnosno veteran iz Obale Slonovače Žervinjo (33), u poslednje tri godine igrač Parme.

Izabrane vesti

Činjenica da se na društvenim mrežama uveliko širi fotografija Peresa i Žervinja sa aerodroma jasno govori da je posao praktično utanačen i da bi dvojac u narednih nekoliko dana trebalo da stavi paraf na ugovor sa Trabzonom. Turcima je posao značajno bio olakšan jer će obojica biti bez ugovora od 30. juna. Peres je živnuo kod Paula Fonseke, odigrao čak 30 utakmica u Kalču u prethodnoj sezoni, ali očito da ga Žoze Murinjo ne vidi u svojim planovima i Brazilac je dobio odrešene ruke da krene u potragu za novim poslodavcima.

Sa Žervinjom je situacija nešto drukčija. Njemu je preostalo još punih godinu dana ugovora, međutim kako je Parma ispala iz lige aktivirana je klauzula i iskusni brzanjac postao je slobodan agent.

Dolazak Žervinja u Trabzon mogao bi da znači i definitivno povlačenje turskog tima iz trke za Takumu Asana iz Partizana. Podsetimo, njihovo interesovanje za Japanca traje već neko vreme. Crno-beli su probali da "ohlade" upravu Trabzona potraživanjem obeštećenja od 6.000.000, da bi Asanovi advokati poručili Turcima da ne treba da brinu, jer će njihov klijent uskoro imati čiste papire.

Da li dolazak Žervinja znači odustajanje od Asana zbog svih peripetija (ipak se radi o sličnom profilu igrača), ili možda Partizanovo krilo ostaje u fokusu trebalo bi da bude jasno nakon promocije ove dvojice.

I to nije sve od Trabzona. Već nekoliko dana, potaknuti ne baš relevantnim izvorima, navijači maštaju o pravoj pravcatoj bombi u liku i delu Mareka Hamšika (33). Slovak nije u dobrom zdravstvenom stanju, ugovor sa Geteborgom ističe mu poslednjeg dana avgusta, pa opet, to mnogo ne tangira Trabzonove fanove. Oni bi legendu Napolija rado videli u svojim najdražim bojama.

UŽIVO: Crvena zvezda - Partizan

U krajnjem slučaju, ne bi bilo prvi put da Turci plaćaju "ime", a ne trenutne sposobnosti pojedinih zvezda što angažuju.

Trabzon je prethodnih dana opipavao puls svog bivšeg golgetera Aleksandera Serlota koji je imao razočaravajuću prvu sezonu u RB Lajpcigu. Navodno je i sam Norvežanin razmišljao o povratku u Tursku (inetersovanje pokazuju još Bešiktaš i Fenerbahče), da bi agent na kraju ipak ubedio da bi trebalo da ostane u Bundesligi i pokuša da izgradi bolji odnos sa Džesijem Maršom (novi trener Bikova) nego što je imao sa Julijanom Nagelsmanom.

Serlot će tako najverovatnije ostati van domašaja Trabzonovih megalomanija.


tagovi

Bruno PeresŽervinjoletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara