Totenhem pristao da odreši kesu za Ndombelea

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.06.19. | 10:09

Eto velikog pojačanja koje čekaju navijači Sparsa, bliži je nego ikad

Potpuno različite informacije stižu oko mogućeg transfera Tongija Ndombelea u Totenhem. Ali, mi ćemo se držati najpouzdanijeg izvora, a to je Skaj Sport. On kaže da je Totenhem pristao da plati 65.000.000 funti, što je oko 73.000.000 evra i da u svoje redove dovede ovog igrača. Mada postoje i navodi da bi cifra mogla da bude i 10.000.000 evra niža od pomenute.

Iznosi Skaj i detalje oko transfera "novog Kantea". Ističe da će 22-godišnji Francuz potpisati petogodišnji ugovor i da će u narednih nekoliko dana odraditi medicinske preglede.

Izabrane vesti

Inače, novinar L'Ekipa Bilel Gazi demantovao je da su se Totenhem i Lion dogovorili oko transfera Ndombelea u London. Pregovori, kako kaže, napreduju, a Pevcima je posao olakšan pošto se Juventus povukao iz trke zbog namere da dovede Adrijena Rabioa

Bila je prvo priča da je predsednik Liona Žan Mišel Ola, inače poznat kao tvrd pregovarač, tražio 80.000.000 evra, pa 75.000.000, a na kraju su se možda našli na pomenuta 73.000.000 evra čime bi Totenhem kupio traženu robu na tržištu i posle dugo vremena "odrešio kesu".

Pominjalo se i da Lion već razmišlja kako bi mogao da distribuira deo novca zarađenog od transfera Ndombelea. Lion će deo novca usmeriti na dovođenje Tijaga Mendeša iz Lila. Brazilac želi da promeni sredinu, a Olimpik će morati da plati obeštećenje od oko 25.000.000. 

Maurisio Poketino je odmah posle finala Lige šampiona javno rekao da od kluba očekuje malo veće investicije, a Ndombele bi mogao da bude ispunjenje jedne od njegovih najvećih želja.

Ukoliko Ndombele završi u Totenhemu, biće to rekordna kupovina Sparsa koja bi prebacila 46.000.000 potrošenih na Davinsona Sančeza pre dve godine. Ndombele bi postao i prvo pojačanje kluba još od Lukasa Moure koji je stigao u januaru 2018. godine.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara