Torcida napala Hajdukove igrače i upravu, trener Gzire nasmejan: Motivisale su nas vaše novine

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.07.19. | 23:31

Kolega iz Hajduka naravno ne želi da govori o ostavci

Najuticajniji portal kod komšija, Index.hr, odmah je reagovao tekstom pod naslovom: “Hajduk je rekorder u blamiranju hrvatskog fudbala u Evropi”. Podsećali su na ispadanje od Dunafera, Šelburna, Dile Gori, na 0:8 protiv Debrecina, ali utisak je da nikada ništa nije zabolelo Split kao večerašnji sramotni poraz od Gzire junajted. Klub sa Malte? To je ipak ispod svake granice, pa je donekle i razumljivo što su navijači Hajduka, popularna Torcida, poptuno izludeli posle meča i pokušali da se fizički obračunaju sa i igračima i sa upravom kluba.

Nekoliko desetina njih, hrvatske kolege kažu pedesetak, uletelo je na teren odmah nakon što je sudija odsvirao kraj meča sa Gzirom  (0:3) i zaletelo se ka igračima na centru terena. Oni su uspeli da pobegnu u tunel samo zato što je policija na vreme reagovala. Redarska služba spasila je članove uprave na tribinama, pošto su i oni bili na meti besnih navijača.

Izabrane vesti

Na meti novinara – trener Siniša Oreščanin, koji po starom dobrom balkanskom običaju izbegava da povuče jedini logičan potez i istog trenutka ode iz kluba.
"Razgovaraćemo narednih dana, sada ne mogu ništa reći", rekao je Oreščanin, ali to nije zaustavilo bujicu pitanja.

Što to znači,  hoćete li dati ostavku, bilo je jedno od njih…
"Razgovaraćemo ovih dana".

Sa druge strane, trener Gzire Đovani Tedesko bio je dobro raspoložen, a imao je šta da kaže i novinarima.
"Motivisale su nas vaše novine, kada smo pročitali da se očekuje goleada Hajduka protiv Gzire na Poljudu. Eno, novine vise u našoj svlačionici. Do 17 sati bili smo spremni na poraz, ali onda smo videli taj članak u novinama", rekao je talijanski trener.

Sami igrači teren su napustili nakon što su zaobišli novinare. 

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara