Tomaneov transfer na sudu: Koliko je Zvezda platila za Portugalca?

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.07.19. | 11:58

Bune se Gimaraeš i Aruka

Čekala je više od mesec dana Crvena zvezda portugalskog napadača Tomanea i na kraju ga dočekala. Transfer saga se odužila zbog složene papirologije, kao i činjenice da su pored Tondele još dva kluba imala ekonomska prava na nekadašnjeg mladog reprezentativca Portugalije. Reč je o Vitoriji Gimaraeš i Aruki. Međutim, iako je Tomane stavio paraf na trogodišnju vernost Crvenoj zvezdi, na pomenuti transfer nije stavljena tačka. Portugalska A Bola u današnjem izdanju piše da bismo nastavak mogli da dobijemo na sudu i da Viktorija Gimaraeš i Aruka spremaju tužbu protiv Tondele.

Naime, Tondela je prikazala da je Tomanea prodala Crvenoj zvezdi za 250.000 evra i to u dve rate. Sa druge strane Vitorija Gimareaš i Aruka veruju da je transfer Tomanea u Crvenu zvezdu mnogo viši i pozivaju se na pisanje portugalskih medija da je srpski šampion platio 800.000 evra za slobodu iskunog napadača.  Interesuju se, jer Vitoriji Gimaraeš pripada 35 odsto od transfera, a Aruki 15 odsto. 

Izabrane vesti

E sad, sa ovom sumom koju je Tondela prikazala Vitoriji Gimareaš će za 35 procenata pripasti 87.500 evra, dok je očekivala 280.000. Aruki je leglo ili će leći 37.500 evra, a nadala se sumi od 120.000.

Predsednik Upravnog odbora Aruke Žoel Pinjo imao je šta da kaže o transferu Tomanea posle jučerašnjeg prijateljskog meča sa Vitorijom Gimaraeš.
"Ja ne mogu da razumem da je Tondela odbila predlog Vitorije Gimareaš da za 500.000 evra proda 50 posto prava na Tomanea. A zatim je prihvatila 250.000 evra za kompletan posao", poručio je prvi čovek Aruke.

Podsetimo, iz Tondele su više puta isticali da je Tomane želeo samo u Zvezdu. Za sada, nema nikakvih naznaka da bi beogradski crveno-beli mogli da na bilo kakav način odgovaraju zbog ovog spora portugalskih klubova. Niti da će uticati na Tomaneov transfer. On će nesmetano moći da igra za srpskog šampiona.

(FOTO: FK Crvena zvezda)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara