To što Barnli igra to je antifudbal

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.19. | 12:15

Kritike iz Čelsija

Dva prekida – dva gola. Džabe Čelsiju veći posed lopte, više šuteva na gol, inicijativa... Barnli je odoleo na Stamford bridžu, osvojio bod i iznenađujućim remijem (2:2) znatno popravio šanse za opstanak u Premijer ligi. Istovremeno, zakočio je Plavce na putu ka Ligi šampiona.

Rezulta je propisno iznervirao pristalice domaećg tima, ujedno i igrače koji nisu uspeli da se snađu na postavljenu odbranu gostiju.
Dali smo sve od sebe da bismo pobedili, ali teško je igrati protiv ekipe koja vam da dva gola iz jedine dve šanse, a pritom ne želi da igra. To što je Barnli radio je antifudbal. Gosti su samo trošili vreme, bacali se po terenu, prekidali igru, nisu nam dali da se razmahnemo, branili su se sa 11 igrača“, pojašnjava David Luiz, štoper Čelsija.

Izabrane vesti

Pitanje je, ipak, da li je u pravu, jer su britanski mediji odmah izračunali da se sinoć u Londonu fudbal igrao tačno 58 minuta i 51 sekundu, što je na uzorku od 346 utakmica ove sezone 83. najduži meč po trajanju u Premijer ligi.
Sudija bi trebalo da bude autoritet za sve na terenu, a teško je snaći se kad on ne vidi šta se sve dešava. Barnlijevi igrači su krali vreme od prve sekunde meča. Ponavljam, to što oni igraju je antifudbal. Čak su i drugi gol postigli tako što im je sudija poklonio faul, a nije bio start za prekršaj, pa su izveli prekid i matirali nas“, dodao je brazilski štoper.

Pomoćni trener Đanfranko Zola takođe je kritikovao Barnijev pristup, uz opasku da je sudija Kevin Frend morao da produži utakmicu više od pet minuta.
Svaki put kad sam pokušao da mu se obratim, arbitar me nijednom nije u oči pogledao, niti je hteo da e sasluša. Samo je govorio „ne zanima me, ućuti, igraj“, prepričava David Luiz.

FOTO: Reuters


tagovi

ČelsiBarnliDavid Luiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara