Foto: N. Kotlajić
Foto: N. Kotlajić

To je fudbal koji želimo da gledamo, a Radnički ga igra evropski! Čuki malo dva vođstva na Čika Dači

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.04.24. | 15:55

Kragujevčani u fantastičnoj utakmici dobili direktnu bitku za četvrto mesto - 4:3

To je fudbal koji svi želimo da gledamo! Srpski fudbal konačno liči na onaj evropski po dinamici i kvalitetu igre, a ogromne zasluge za to idu na adresu Radničkog iz Kragujevca i Čukaričkog, koji su oduševili u možda i najboljoj utakmici Mozzart Bet Superlige u ovoj sezoni. Na kraju, ekipa Feđe Dudića je nagrađena za to što je ostala verna sebi i napadačkom fudbalu. Zaigrala je na sve ili ništa i posle velikog preokreta slomila Brađane u borbi za četvrto mesto - 4:3 (2:3).

Evropski derbi je u svim segmentima zaslužio taj epitet. Glavni konkurenti za pozicije koje vode u evropkupove od početka do kraja utakmice igrali su na gol više. Čukarički je dva puta vodio na utakmici, početkom drugog poluvremena mogao praktično da reši pitanje pobednika, ali nije uspeo. Kragujevčani su nastavili da napadaju i pogocima Vasilija Đurića i Pavla Ivelje stigli do velikog slavlja.

Izabrane vesti

Izabranici Feđe Dudića nisu razmišljali o istirijskom polufinalu Kupa Srbije. Ofanzivan stil igre domaćina izuzetno je odgovarao fatalno brzim gostima, koji su očas posla poništili gol Gluščevića iz šestog minuta i golovima Matije Gluščevića iz 13. i 15. minuta stigli do preokreta.

Kragujevčani su u 10. minutu ostali bez sjajnog Kilijana Bevisa, koji je u svom stilu, prodorom po levom krilu namestio pogodak Matiji Gluščeviću na startu utakmice. Međutim, domaće nije sputao izostanak jednog od najboljih igrača, ali ni brzi preokret ekipe Gorana Stanića, već su do kraja dva puta uspeli da sustignu prednost domaćina i dođu do boda koji ih je zadržao na četvrtoj poziciji.

Foto: N. KotlajićFoto: N. Kotlajić

Golgeterski najraspoloženiji u redovima Brđana bio je Vinisijus Melo, koji je tresao mrežu domaćina u 15. i 41. minutu, ali je pravi motor gostujućeg tima bio sjajni Nikola Stanković. Momak na pozajmici iz Crvene zvezde ove sezone se iskristalisao kao odlično rešenje na poziciji desnog beka. Upravo sa tog mesta je sjajnim dodavanjem u prostor namestio pogodak Luki Adžiću u 13. minutu utakmice, stalno se ubacivao u prostor i upotrebljivim loptama hranio svoje najisturenije igrače, a koliko je brz demonstrirao je u 48. minutu utakmice kada je u kontranapadu svog tima protutnjao pored petorice domaćih igrača, prevario i Stojana Lekovića, ali mu je loptu sa gol linije izbio neumorni Milan Aleksić.

Mladi vezista je odradio ogroman posao za Dudićev tim u oba pravca, a 13 minuta nakon što je spasio svoj tim sigurne kapitulacije, bio je na pravom mestu da asistira Vasiliju Đuriću za 2:2. Taj pogodak je bio velika nagrada za odličnog Đurića, koji je brojnim promenama pravca ozbiljno remetio koncepciju u defanzivi Čukaričkog.

Mogao je sastav Gorana Stanića do novog vođstva i u 76. minut, ali je Stojan Leković zaustavio zicer Igora Miladinovića i udahnuo novu energiju svom timu. Dudić je 80. minutu umesto snažnog i silno potrošenog Ortiza na teren poslao Ivelju, a ovaj je dva minuta kasnije preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora zapalio tribine stadiona Čika Dača.

Koliko je ova pobeda bila važna domaćinu pokazao je i potez Feđe Dudića, koji se nakon poslednjeg zvižduka Predraga Janjuša bacio na kolena sa podignutim rukama uvis.

RADNIČKI KRAGUJEVAC – ČUKARIČKI 4:3 (2:3)

/Gluščević 6, Ortiz 29, Đurić 57, Ivelja 82 - Adžić 13, Melo 15, 41/

Stadion: „Čika Dača“

Gledalaca: 5.000

Sudija: Predrag Janjuš

RADNIČKI KRAGUJEVAC (4-3-3): Leković 7 – Ćosić 6,5, Šerbečić 6,5, Simović 6,5, Dadić 6 – Aleksić 7, Ristić 6,5, Viždi 6,5 (od 67. Zorić) – Gluščević 7 (od 80. Milošević), Ortiz 7 (od 79. Ivelja 7), Bevis 7 (od 9. Đurić 8).

ČUKARIČKI (4-3-3): Samurović 6,5 – Stanković 7,5, Stevanović 6, Jovanović 6,5, Tošić 6 – Docić 6,5 (od 69. Kovač), Sisoko 7, Miladinović 6,5 (od 83. Tedić) – Ivanović 7, Melo 8, Adžić 7 (od 34. Ergelaš 6,5).

Igrač utakmice: Vasilije Đurić 8


MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ-OF - 31. KOLO:

Radnički Kragujevac - Čukarički 4:3 (2:3)

/Gluščević 6, Ortiz 29, Đurić 56, Ivelja 82 - Adžić 13, Melo 15, 41/

15.00: (2,05) TSC (3,45) Vojvodina (3,60)

18.00: (1,42) Crvena zvezda (5,00) Partizan (8,00)

18.00: (2,25) Mladost Lučani (3,20) Napredak (3,40)



tagovi

Feđa DudićVasilije ĐurićPavle Ivelja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara