Terzić i Mrkela o telefonskom razgovoru s Batom Mirkovićem, izduvanom balonu, Stojketu, višim silama, velikom Partizanu... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.09.18. | 15:57

Zvezdin tandem direktora gostovao na televiziji Pink

Još malo o derbiju i spornim detaljima, izjavama posle 158. okršaja večitih rivala. Posle Vladimira Stojkovića na televiziji Pink gostovao je i direktorski tandem Crvene zvezde Zvezdan Terzić/Mitar Mrkela. Pomirljive tonove čuli smo juče od Stojkovića, slično je bilo i danas kada su crveno-beli u pitanju...
"Voleo bih da se više priča o našoj dobroj igri juče u Kruševcu i pet bodova prednosti u odnosu na Partizan, ali dobro... Naše mišljenje je da je gol bio regularan, ako me to pitate. Gol je priznat i doneo je nam je taj bod. Treba pohvaliti igru Partizana i trenera Batu Mirkovića. To je trebalo da bude fokus posle meča, a ne da li je gol ili nije", započeo je svoje izlaganje Mrkela, pre nego što se osvrnuo na svoju reakciju posle Stojkovićeve sporne izjave: "To što je Stojković rekao nema veze sa fudbalom. Ja sam rekao šta sam rekao, stojim iza svojih reči. Uvek dobro promislim pre nego što nešto kažem. Izjava jeste bila jaka, ali to je reakcija na jednu najblaže rečeno neuobičajenu izjavu. Svi znaju da poštujem Partizan i nikada nisam rekao nijednu ružnu reč protiv Partizana ili nekog čoveka iz tog kluba. Žao mi je što se to dogodilo sada. Stojkovića ne treba razapinjati po štampi, verujem da je i sam shvatio da je pogrešio. Treba mu pružiti podršku. I ne, naravno da ne mislim da treba da ide na psihijatriju. To je rečeno u jednom u jednom drugom kontekstu, vezano za njegovu izjavu, a ne za prave zdravstvene probleme".

Zvezdan Terzić nije želeo previše da polemiše oko sporne situacije. Više je govorio o odnosu Partizana i Zvezde i željama da on bude što bolji...
"Mi smo fokusirani na sebe. U sredu imamo utakmicu u Parizu protiv Pari Sen Žermena i nemamo vremena za ovakve rasprave. Mi smo klub podigli na jedan viši nivo i u skladu sa tim želimo da popravimo i odnose sa Partizanom. Nikome od nas iz Zvezde ne pada na pamet da nipodaštavamo jedan tako veliki klub kao što je Partizan. Ono što mi se ne dopada jeste to kreiranje javnog mnjenja s njihove strane da su oni nekakve žrtve. Žrtve viših sila. Prave ambijent kao da neko hoće da ugasi ili uništi Partizan. A to apsolutno nije tačno. Pa Aleksandar Vučić im je omogućio da dobiju licencu kada su je izgubili 2017. godine. Oni posle toga postaju šampioni, ulaze u grupnu fazu Lige Evrope i ostvaruju velike prihode. Moj osećaj da su Zvezda i Partizan potpuno ravnopravni u državi. Zato želim da se obratim navijačima Partizana: nije tačno to što vam kažu funkcioneri vašeg kluba. Oni plasiraju te priče o višim silama i državnom projektu da bi prikrili svoju nesposobnost".    

Izabrane vesti

Terzić ne spori da je Zvezda loše odigrala derbi, a da je Partizan bio sjajan.
"Narod je očekivao debakl Partizana i trijumf Crvene zvezde zaboravljajući da je Zvezda u vrlo kratkom periodu odigrala dve veoma teške i iscrpljujuće utakmice, i fizički i emotivno, protiv Salcburga i Napolija. Bili smo potrošeni. Čuo sam se posle utakmice sa Batom Mirkovićem. Znate šta mi je rekao? Terza, ja sam vas i očekivao kao izduvan balon. Ne možete vi da se napnete u tako kratkom periodu i po treći put, a nama je ovaj derbi bio sve. Očekujem ipak da će bodovna razlika rasti u skladu s kvalitetom dva tima, a to znači da će kako prvenstvo bude odmicalo biti sve veća i veća". 

Mitar Mrkela demantovao je priče da Crvena zvezda nije za uvođenje VAR tehnologije...
"Niko nije protiv toga! Radi se o ceni. To bi koštalo pola miliona svaki klub. A većina naših klubova ne može ni terene da održava kako treba... Važnije je valjda imati dobre uslove za igru nego VAR. Evo, nekada bude da mi jesmo za to, neka se instalira na svim stadionima".

Zvezdan Terzić na kraju je pomenuo ono što se moglo čuti prethodnih dana iz zvezdaških krugova.
"Važnije od svega je to što nije bilo doping kontrole. Zašto? Ne znam zašto, pitao sam, svi vrte glavom. To je važno pitanje za FSS", podvukao je generalni direktor crveno-belih. 

Foto: MN Press


tagovi

Zvezdan TerzićMitar Mrkela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara