Telefonski razgovor De Lihta i Sarija: Šefe, kakav ćemo fudbal igrati?

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.07.19. | 09:26

Holanđanin se raspitivao o tome šta ga čeka u Juventusu

Transfer Matijsa de Lihta ovog leta imao je više obrta nego najpopularnije televizijske sapunice s kraja devedesetih godina prošlog veka. Kapitena Ajaksa sada cela Evropa iščekuje u dresu Juventusa, ali i ta operacija nikako da se završi.

Prošle nedelje izgledalo je da samo pitanje časa kada će transfer biti ozvaničen, a onda se odjednom pojavila vest da je Stara dama tek dostavila Ajaksu prvu zvaničnu ponudu na 55.000.000 evra fiksno i 10.000.000 evra u bonusima, što nije zadovoljilo Ajaksove apetite, zbog čega Fabio Paratići i njegova svita sada rade maksimalno ozbiljno na tome da transfer bude završen do srede, kako bi se De Liht pojavio na početku priprema. Važan element De Lihtovog transfera nisu samo vezane za finansijski aspekt, već supertalentovani Holanđanin shvata važnost situacije po pitanju fudbalske filozofije novog kluba. Zbog toga je De Liht pokazao inicijativu, okrenuo Maurisija Sarija lično i pitao ga: „Šefe, kakav ćemo fudbal igrati?“

Izabrane vesti

Ne samo što je pokazao želju da obuče dres Bjankonera, De Liht je u razgovoru sa Sarijem istakao da mu nisu potrebne garancije da će biti redovan prvotimac, već da će igrati fudbal koji je pogodan njegovom stilu. A, svi znamo da je Ajaksova filozofija najbliža Barseloninoj. Istina, stiče se utisak da bi čuveni „Sarri-ball“, koji tako odudara od svega što je Juventus predstavljao proteklih godina, i te kako prijao mladom štoperu.

De Lihtu je najvažnije da ne igra defanzivni fudbal, već da bude deo napadački orijentisane grupe. Juventus to svakako jeste, jer Sarijev fudbal nikako nije fokusiran na odbranu, već na dominaciju u posedu lopte i napad.

Ako se Juventus i Ajaks dogovore oko obeštećenja, pa još ako u posao zaista bude ubačen i Mojze Ken, verujemo da će sve biti gotovo do srede.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara