Tadić potvrdio i Englezima: Da, odbio sam 42.000.000 - sreću ne možeš da kupiš novcem

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.12.19. | 14:13

"Bogat sam iznutra", poručio srpski as

Najbolji srpski fudbaler Dušan Tadić (31) dao je intervju za ugledni Gardijan i u tom razgovoru potvrdio da je letos imao basnoslovnu ponudu iz Kine, kako je MOZZART Sport pisao u junu. On se još jednom vratio na tragičnu eliminaciju u polufinalu Lige šampiona od Totenhema, a prisetio se i lepih dana dok je igrao za Sautempton. 

Prošla sezona bila je najuspešniji za Ajaks još od one 94/95, kada su Kopljanici poslednji put postali prvaci Evrope. Nažalost, nije se dobro završila. Pevci su pokvarili žurku...
"Nikada nisam doživeo takvu tišinu kao posle gola Lukasa Moure u 96. minutu. I ne samo tog momenta na stadionu, nego i danima kasnije. Ljudi nisu razgovarali, nisu mogli da jedu... Bilo je to zaista veliko razočarenje, jer mislim da smo zaslužili da prođemo u finale"

Izabrane vesti

Tadić je ponovio da ima ozbiljne ambicije da se po završetku igračke karijere posveti trenerskoj. I za to je u dobroj meri zaslužan Ajaks, odnosno shvatanje fudbala koje forsira slavni klub. Zbog toga je prilikom napuštanja Premijer lige imao samo jednu želju - da ga puste u Amsterdam.
"Od malih nogu sam voleo to što Ajaks igra. Mnogo klubova me je tražilo u leto 2018. Ali rekao sam ljudima iz Sautemptona da želim samo u Ajaks. Oni su možda imali drugačije planove, verovatno bi više zaradili da sam otišao u neki bogatiji klub, međutim ispoštovali su me. Jer nekoliko godina ranije takođe sam imao ponude da idem. Tada nisam i produžio sam ugovor. Zaista cenim što su mi ispunili želju i dozvolili mi da pratim svoj osećaj. I tako, Ajaks je bio potreban meni, ja sam bio potreban Ajaksu. Našli smo se".

Posle strašne sezone sa Kopljanicima mnogi nisu žalili milione da dovedu Tadića. Jedna ponuda bila je vrlo korekta i - ludačka. Iz Kine, naravno. To više nije tajna. Dalijan je nudio 14.000.000 po sezon, ukupno 42.000.000 za tri godine. Odgovor je stigao ekspresno: ne, hvala.
"Bila je luda ponuda... Da, slažem se da neko drugi možda ne bi tako postupio... Ali od tako nečeg možete samo da poludite. Imao sam nekoliko ponuda iz Kine i svaki put sam poslušao svoje srce. Mislim da novac nije sve u životu. Sreća novcem ne može da se kupi. Ja mislim da sam bogat iznutra", poručio je srpski as.

  

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara