Tadić ne prihvata kritike: Pobede Ajaksa važnije od moje statistike

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.01.20. | 12:46

Zameraju mu da postiže manje golova nego lani

Holandski mediji su okrenuli ćurak. Ajaks je ispao iz Lige šampiona, ni u domaćem prvenstvu nije ubedljiv kao prošle sezone i prst krivice odmah ide u – Dušana Tadića.

Po mišljenju Holanđana, srpski as nije tako efikasan ove sezone i zbog toga trpe rezultati kluba. A, ne zato što je otišlo nekoliko važnih igrača...

Izabrane vesti

Iako Tadić uglavnom izbegava rasprave bilo kakve vrste van terena, ovog puta je rekao da se sa tim kritikama ni najmanje ne slaže.
Tačno je da postižem manje golova, ali imam više asistencija nego prošle sezone. A, jedino je bitno koliko sam koristan timu, nebitno da li kroz golove ili asistencije. Samo se pobede broje, lična statistika mi nije uopšte bitna“, rekao je Tadić.

Srpski as je dodao da kada je na terenu uopšte ne razmišlja o tome da bi trebalo da postiže više golova.
Ako neko smatra da bi to trebalo da radim, onda on ne razume šta je najvažnija stvar. Moj sav fokus je da Ajaks dobije utakmicu. Nekada se nađete u pozicije da postignete gol, nekada da asistirate, sve to zavisi od trenutka. Ako terate sebe na silu da radite neke stvari, onda ćete praviti greške. Trijumf Ajaksa i zadovoljstvo navijača, to je jedino što je važno“.

Napadač Ajaksa je rekao i da mu nije važno na kojoj poziciji u timu igra i da to ne utiče na kvalitet njegovih igara.
Dobar igrač mora da bude sposoban da odgovori svim zadacima i da se adaptira na sve pozicije u timu. Krilo, lažna devetka, pomoćni napadač, meni je svejedno. Igram tamo gde je najbolje za ekipu“, naglasio je Dušan Tadić.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara