Tačno je, Molde kod kuće ima zavidnu kolekciju skalpova

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.08.19. | 09:55

Partizan mora mnogo bolje da bi odoleo na Akeru

Sa izrazom lica zadovoljnog čoveka trenera Moldea Erling Mou je došao pred novinare nakon poraza od Partizana (2:1). Možda bi mnogi drugi bili namrgođeni, nervozni posle preokreta u kojem je njihov tim vodio, pa izgubio utakmicu, ali Norvežanin je odavao utisak kao da je savršeno zadovoljan ishodom meča u Humskoj. Možda je samo maska, ko zna, ali...

Ono u šta se Moe uzda je domaći teren u Moldeu, na kojem su poslednjih godina njegovi puleni, koje je pre njega uvežbavao današnji menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer, skupili zavidnu kolekciju skalpova.
Imamo dobre rezultate na domaćem terenu, davali smo golove protiv mnogih i nadam se da će tako biti i protiv Partizana", smireno je rekao Mou.

Izabrane vesti

Mnogo je samopouzdanja u njegovim rečima, ali da vidimo ima li zbog čega.

U poslednje tri evropske sezone u kojima je Molde igrao, da ne idemo dalje, jer je to otprilike period u kojoj je formiran aktuelni sastav Moldea, jedini tim koji je na međunarodnoj sceni uspeo da slavi na Aker stadionu je Fenerbahče! Turci su dobili meč sa 2:0 u grupnoj fazi Lige Evrope 2015. godine.

A, ostale utakmice? U istoj toj sezoni Molde je na svom terenu -  računamo samo jače protivnike – odigrao 3:3 sa Dinamom iz Zagreba, remizirao je sa Ajaksom (1:1), a pobedio Standard (2:0), Seltik (3:1) i Sevilju (1:0), od koje je, ipak, ispao u prolećnoj fazi Lige Evrope. Bila je to ujedno najbolja sezona Moldea na međunarodnoj sceni u istoriji kluba.

Dve sezone potom plavo-belih nije bilo u Evropi, da bi se vratili prošle takmičarske godine. U četiri kvalifikaciona kola za Ligu Evrope dobili su sve četiri utakmice na svom terenu, među kojima 3:0 protiv škotskog Hibernijana i 2:1 ruskog Zenita, mada ih je tim iz Sankt Peterburga eliminisao pobedom od 3:1 na svom terenu.

I ove sezone Čukarički je uspeo da odoli na Aker stadionu (0:0), ali je zato grčki Aris razbijen sa 3:0.

Dakle, Molde ima na čemu da bazira optimizam, ali ni Partizan nije rekao svoju završnu reč. Jedan gol u Norveškoj mogao bi da otvori crno-belima širom vrata Lige Evrope.

Molde je lider šampionata Norveške.
Deli prvo mesto sa Bodom, pošto su oba tima sakupila 39 bodova posle 18 rundi.
Od je pet bodova daleko, a branilac titule Rozenborg zaostaje deset koraka. 
MOZZART se potrudio da u ponudu izbaci kvote za pobednika prvenstva Norveške, gde je Molde prvi favorit sa kvotom 1,50!
Sve kvote pogledajte OVDE.

Foto: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara