Foto: AFP
Foto: AFP

Svilar kao hobotnica u Napulju, Ejbraham oživeo karijeru i doneo bod Romi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.04.24. | 20:18

Bez pobednika u Derbiju sunca, Rimljani mnogo zadovoljniji - 2:2

Otkad je Danijele de Rosi zamenio Žozea Murinja i krenuo da krpi sve pukotine koje je iza sebe ostavio legendarni Portugalac, Roma je, između ostalog, pokazala i ogromnu moć preživljavanja. Vučica je bukvalno preživela golgotu u Napulju, ali je uspela da dođe do dragocenog boda u Derbiju sunca, čime je nastavila da korača ka plasmanu u Ligu šampiona - 2:2 (0:0).

Gostujuću publiku razgalio je Tami Ejbraham, koji je postavio konačan rezultat glavom u 88. minutu utakmice. Engleskom golgeteru je ovo bio prvi gol 29. aprila prošle godine, koji je stigao kao nagrada sa višemesečni oporavak od tešle povrede prednjih ukrštenih ligamenata kolena. Ipak, uloga istinskog heroja gostujućeg tima mora da pripadne fantastičnom Miletu Svilaru, koji je odbranio sve što se moglo odbraniti, skinuo nekoliko zicera domaćih igrača. Srpski čuvar mreže je utakmicu okončao sa sedam uspešnih intervencija.

Izabrane vesti

Svilar je u 40. minutu skinuo loptu sa rašlji, kada je fantastčno sa ivice kaznenog prostora šutirao Hviča Kvarachelija. Zablistao je i pri rezultatu 1:1, kada je u situaciji jedan na jedan odbranio pokušaj Viktoru Osimenu. Ipak, nije ništa mogao u 65. minutu, kada je Matijas Oliveira iskoristio smušenost gostujuće odbrane i pravovremeno dodavanje Jensa Kajustea, kao ni kod jedanaesterca u 84. minutu, kada je hladnokrvan bio Osimen.

Kod dosuđenoj jedanaesterca za domaće neverovatnu glupost je napravio Renato Sančes. Portugalski vezista kojem su karijeru upropastile povrede, bespotrebno je nogom udario Kvaracheliju u prilično bezazlenoj situaciji pri samom ulasku u kazneni prostor gostiju. Sudija Simone Soca je prvobitno pokazao da se igra nastavi, ali je posle gledanja VAR snimka shvatio da je došlo do udarca.

Gosti su tada uzvratili za naivan jedanaesterac koji je u suprotnom kaznenom prostoru napravio Žuan Žesus, koji je nesmotreno po vrhu kopačke udario Sardara Azmuna i omogućio Paulu Dibali da u 59. minutu dovede Rimljane u vođstvo.

Napolitanci su imali ukupno 27 udaraca ka Svilarevom golu, mogli su i morali ranije da razreše pitanje pobednika, ali su dozvolili gostima da pojure izjednačenje u finišu. Dibala je dobro izveo korner sa levog boka, Endika je skočio na vrhu peterca i poslao je na drugu stativu, odakle ju je Ejbraham sproveo u domaću mrežu. Delovalo je da se radi o nedozvoljenoj situaciji, ali je VAR snimak to demantovao.

Romi je ovaj bod važan u borbi za peto mesto, ali joj se dodatno približila Atalanta, koja je rutinski odradila posao u Bergamu protiv Empolija (2:0), pa se sastav Đan Pjera Gasperinija nalazi na samo dva boda udaljenosti, ali uz utakmicu više, dok je Lacio ima četiri boda manje. Napoli je ostao na razočaravajućoj osmoj poziciji, sa pet bodova manje od Lacija i pozicije koja garantije plasman u Ligu konferencije.

Boginja provincije je povela golom Marija Pašalića u 42. minutu iz jedanaesterca, dok je konačan rezultat posle kontranapada u 51. minutu postavio Ademola Lukman.


SERIJA A – 34. KOLO

Petak

Frozinone - Salernitana 3:0 (2:0)

/Soule 10, Brešanini 25, Zortea 85/

Subota

Leče - Monca 1:1 (0:1)

/Krstović 90+2 . Pesina 90+7 penal/

Juventus - Milan 0:0

Lacio - Verona 1:0 (0:0)

/Zakanji 72/

Nedelja

Inter - Torino 2:0 (0:0)

/Čalhanoglu 56, 60pen/

Bolonja - Udineze 1:1 (0:1)

/Salemakers 78 - Pajero 45+1/

Atalanta - Empoli 2:0 (1:0)

/Pašalić 42pen, Lukman 51/

Napoli - Roma 2:2 (0:0)

/Olivera 65, Osminen 84pen - Dibala 59pen, Ejbraham 88/

20.45: (1,75) Fjorentina (3,70) Sasuolo (5,40)

Ponedeljak

20.45: (2,30) Đenova (3,30) Kaljari (3,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mile Svilar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara