(Reuters)
(Reuters)

Sve, sve, ali kako zaboraviš trenera!? Majstore, kreći, a Macari neka ide taksijem

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.12.23. | 14:53

Neshvatljiv propust Napolija

Hajde što je ostao bez bodova (sport je, dešava se), dvojice prvotimaca (i to spada pod redovne okolnosti u fudbalu), nego je Napoli u Rimu ostao i bez trenera. Ne, nije Valter Macari smenjen posle poraza na Olimpiku, ali je prvak Italije na njega zaboravio. Doslovce.

Po okončanju utakmice, svi igrači i članovi stručnog štaba, sa izuzetkom prvog trenera, vratili su se klupskim autobusom u Napulj. A strateg – taksijem!? U najmanju ruku neozbiljno sa stanovišta Napolija, koji je povratnika na klupu doveo u situaciju da se snalazi. Čak nije ni pitanje troška, već stila, pošto sve može da se desi, ali da autobus krene bez glavnokomandujućeg je ogroman propust.

Izabrane vesti

Desio se nemarnošću pojedinca, verovatno samog vozača ili nekog ko nije primetio da Valter ostao na stadionu. A zadržao se zato što je dugo razgovarao sa novinarima, objašnjavajući razloge poraza od Rome. Strpljivo, do detaja, u nameri da sve reportere ispoštuje. Samo što njega rođeni klub nije ispoštovao. Zato je Valter Macari morao da pozove takve i dva sata se vozi samostalno do Napulja.

Kako nevolja nikad ne dolazi sama, tako je dan posle još jednog rezultatskog posrnuća, trener Napolija saznao da u narednim utakmicama neće moći da računa na dvojicu fudbalera. Brazilski štoper Natan i slovački vezista Stanislav Lobotka su zbog povreda ranije napustili teren stadiona Olimpiko, da bi se ispostavilo da se povređeni. Natanu je stradalo rame i čeka ga pauza između šest i osam sedmica, dok je Lobotki slomljeno rebro i naredne dve ili tri sedmice neće uopšte moći da trenira.

Posle prvih 17 utakmica, Napoli ima svega 17 bodova, dozvolio je Rimljanima da ga obiđe na tabeli i trenutno je mimo mesta koje vode u Evropu.


tagovi

Valter MacariNapoliSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara