Sve širi krug kandidata za Fekira, Lion čeka svojih 30.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.07.19. | 18:52

Kapiten Lavova na prekretnici u karijeri

Od potpisa do prelaska u Liverpul, do Betisa. Tako bi mogao da se kreće put Nabila Fekira u razmaku od samo godinu dana.

Kapiten Liona ovih dana nalazi se na velikoj prekratnici u karijeri pošto je ušao u poslednju godinu ugovora, a evidentno je da je odlazak bliži od ostanka. Poslednjih dana intenzivno se pisalo o interesovanju Betisa, čak i da je klub iz Andaluzije spremio petogodišnji ugovor vredan 35.000.000 evra ukupno, odnosno čak 7.000.000 evra godišnje, ali se sada krug kandidata za potpis svetskog šampiona proširio na četiri ekipe. Uz Betis tu su još Sevilja, Valensija i Napoli!

Izabrane vesti

TRANSFERI UŽIVO - subota, 20. jul

Betis je svoje za Fekira predstavio vrlo konkretnom ponudom, koja je verovatno iznenadila i dugogodišnjeg fudbalera Liona. Pošto je odlazak Đovanija Lo Selsa trenutno izvestan jer je Argentinac podneo zahtev da bude stavljen na transfer listu, tako i Betisovi apetiti rastu i određene igrače moraju da zamene i nadograde boljim. Tim sa stadiona Benito Viljamarin je ovog leta doveo Huanmija, Pedrazu i Danija Martina, ali se ono najveće pojačanje čeka upravo u liku Nabila Fekira. Iako na stolu ima ugovor kakav bi malo ko odbio, Fekir je odlučio da Betis ipak stavi na čekanje pošto se nada da bi mogao da dobije ponudu od ekipe koja će ove godine igrati Ligu šampiona. To mogu da mu ponude Napoli i Valensija. Ne i Betis, koji će i ove godine biti bez evropskih takmičenja, dok je Sevilja u Ligi Evrope.

Francuski dnevnik Ekip tvrdi da je Napulj mesto koje se najviše sviđa Fekiru i da bi on lično voleo da se preseli na stadion San Paolo. Razlog je taj što bi Napoli jedini mogao da ispuni sportska očekivanja Francuza i redovno bude u konkurenciji za titulu i učešće u fudbalskom elitnom takmičenju.

Napoli je ovih dana preokupiran pregovorima sa Realom oko Hamesa Rodrigeza. Kolumbijac koji se prvo obećao Napoliju, pa onda ipak odlučio da ode u Atletiko sada više ni sam ne zna šta želi. Ako bi Napoli uspeo da završi njegov transfer sigurno bi odustao od Fekira, pogotovo što se intenzivno razgovara i sa Lilom za Nikolu Pepea.

Valensija i Sevilja zasad su samo pokazali interesovanje, ne i konkretne namere da dovedu Fekira. Lion u svemu tome čeka reakciju klubova i prvi koji bude iskeširao 30.000.000 evra može da dobije igrača.

Betisu to sigurno neće biti problem ako se reši Lo Selsa, jer je sa igračem dogovoreno da obeštećenje ne sme da bude manje od 75.000.000 evra – mada je pitanje da li neko želi da plati toliki novac za igrača koji je odigrao jednu dobru sezonu u Betisu –. Sevilja je već pazarila desetoricu igrača i prešla preko 120.000.000 evra, ali ako sportski direktor Monći i trener Sevilje Đulen Lopetegi budu zacepili da ga uzmu, daće i tih 30.000.000. Valensija je možda u najslabijoj finansijskoj poziciji, dok smo poziciju Napolija već objasnili.

Lion čeka...


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara