Sve se u Italiji menja, samo jedna stvar ne... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.04.19. | 19:59

Juve - večiti šampion

Sve u Italiji može da se promeni. Tri vlade u godinu dana, polovina košarkaških klubova iz Palakanestra od sezone do sezone da promeni ime... Smenjuju se i timovi na drugom, trećem, četvrtom mestu Serije A, samo je tron rezervisan za - Juve, dabome. Usled straha od povreda i štednje energije za Ajaks prošle nedelje torinska Stara dama izgubila je od SPAL-a, pa je šampionska žurka odložena, ali danas nije bilo razloga za odlaganje. Fjorentina se dobro nosila, bila čak na dobrom putu da se okiti "titulom" partibrejkera - naš Nikola Milenković postigao gol za vođstvo Viole - no u drugom delu meča stvari su došle na svoje. Juventus je preokrenuo (2:1) i po osmi put zaredom postao šampion Italije. Ukupno 35. put u istoriji italijanskog fudbala. 

A zar ste očekivali nešto drugog? Svaka čast i Interu i Napoliju i Milanu i Romi, ali svi oni moraće još dosta da rastu kako bi dostigli nivo na kom je trenutno Juve. Prošle sezone Napolitanci su iskočili, napravili korak napred, bez svake sumnje uneli dašak neizvesnosti u monotoni Kalčo, međutim kada je trebalo da se nadograde ponovo korak unazad i još pre dva meseca znali smo kako će se ovosezonska trka završiti.

Izabrane vesti

Radovaće se Juventini novoj tituli, po njima 37, jer oni računaju i one dve oduzete, radovaće se, međutim, neće biti euforije. Vladavina u Italiji za Juventusove fanove postala je nešto što se podrazumeva, pa će u ustima ipak ostati gorčina kada se u maju podvuče crta. Jer Kristijano Ronaldo nije došao da bi pomogao borbu za domaće trofeje. Opsesija, dakle, ostaje - Liga šampiona. 

Vidne su bile posledice koje je na ekipu Maksa Alegrija ostavila eliminacija od Ajaksa pre nekoliko dana. Gosti iz Firence znali su da je Dama ranjena i pokušali to da iskoriste. Nikola Milenkovićsada već možemo da konstatujemo standardno dobar protiv Juventusa - pogodio je mrežu Ščensnija u 6. minutu. Srpski as uz malo sreće završio je zaista lepu akciju Viole u kojoj je prethodno po boku i sam učestvovao jednim duplim pasom. Osokoljeni tim vođstvom gosti su nastavili s ofanzivnom igrom i u prvih 45 minuta potpuno nadigrali domaćina. 

Federiko Kjeza baš nije imao sreće. Ponajbolji igrač Fjorentine pogodio je i prečku i stativu?! Generalno geldano malo ko je u Italiji tako nadtrčao Juve na njegovom terenu kao Ljubičasti u prvih 30-35 minuta...

Aleks Sandro uspeo je u sam smiraj prvog dela da poravna na 1:1. Bio je to početak kraja za Vinćenca Montelu i njegove momke. 

Posle pauze na teren kao da su izašli neki drugi momci u crno-belim dresovima. Jači u svakom duelu, brži, konkretniji... Pravi Juventus. Šampionski. Doduše, meč je rešio autogol. Kristijano Ronaldo prošao je pored Slovaka Hancka u 53. minutu kao da ga nema, ubacio u sredinu, a Herman Pecelja prosledio loptu u sopstvenu mrežu. 

Kidisali su do kraja domaći, pokušavali da još kojim pogotkom reše sve dileme - nisu uspeli. Ali nije uspela ni Viola da ugrozi njihov trijumf.

Slavlje može da počne...

SERIJA A - 33. KOLO: 

Subota
Parma - Milan 1:1 (0:0)
/Alves 87 - Kastiljeho 69/

Lacio - Kjevo  1:2 (0:1)
/Kaisedo 68 - Vinjato 49, Hetemaj 51/

Đenova – Torino 0:1 (0:0)
/Ansaldi 58/

Empoli – SPAL 2:4 (1:2)
/Kaputo 22, Traore 47 – Petanja 38 pen, 61 Flokari 44, Antenuči 88/

Kaljari – Frozinone 1:0 (1:0)
/Žoao Pedro 27 pen/

Udineze – Sasuolo 1:1 (0:1)
/Sensio 31/

Bolonja - Sampdorija 3:0 (0:0)
/Toneli 54 ag, Pulgar 69, Orsolini 83/

Juventus - Fjorentina 2:1 (1:1)
/Aleks Sandro 37, Pecelja 53ag - Milenković 6/

20.30:  (1,80) Inter  (3,60)  Roma (4,60) 

Ponedeljak
19.00:  (1,90) Napoli (3,60) Atalanta (4,00) 

*Kvote su podložne promenama


tagovi

Serija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara