Suma ubrzao Partizan, Tošić pogodio, crno-beli ispustili pobedu tek sa penala

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.01.20. | 15:51

Protiv Krakovije - 1:1

Jutro je obasjala mlađarija, popodne su zasvetlucali iskusni igrači. Za razliku od poletaraca koji su vodili sve do finiša prekinutog meča sa Vitorulom (1:0), provopozivci nisu uspeli da donesu Partizanu drugu pobedu u pripremnom periodu, iako su je zaslužili, naročito u drugom poluvremenu kontrolnog susreta sa Krakovijom – 1:1.

Parni valjak je bio bolji rival, stvorio više šansi, vodio golom Zorana Bambija Tošića, ali je usled neoprezne intervencije Rajka Brežančića nad Amersfortom dozvolio drugoplasiranom timu poljskog prvenstva da u finišu, iz jedanaesterca, poravna rezultat.

Izabrane vesti

Protiv fizički dominantnog tima iz Ekstraklase, crno-beli su se dugo mučili da uđu u šansu. Posebno u prvom delu kad od treninga umorni Umar Sadik i Takuma Asano nisu mogli da se nose sa tornjevima u odbrani Poljaka. Uverljivo je ekipa u crveno-belim dresovima odbijala napade osvajača kupa Srbije koji je jedinu pravu šansu do odlaska na pauzu stvorio u 27. minutu, divno su kombinovali Zoran Tošić i Lazar Marković, ali je udarac Sadika izblokiran.

Situacija na terenu drastično se po Partizan popravila ulaskom Sejdube Sume. Mada je tokom dana bilo nagoveštaja da ga bole leđa, da je neizvestan za ovaj meč, Gvinejac je sa nekoliko prepoznatljivih poteza vezao u čvor odbranu Krakovije, počeo da deli lopte kao jesenas, spremio zicer Sadiku (pucao u nogu golmanu Peškovicu), da bi vrhunac bio u 60. minutu kad je u kontri „progutao“ 30-ak metara i poslužio na drugoj strani Tošića, a iskusni krilni vezista pogodio dalji ugao za zasluženo vođstvo.

Ubrzanje koje je doneo Suma mogao je kasnije da iskoriste rezervisti Đorđe Ivanović i Filip Stevanović, međutim, sam način igre, izgradnja akcija i diktiranje tempa koje je doneo omaleni vezista sasvim dobro je pratio ostatak tima. Delovalo je da će i bez Takume Asanazbog lakše povrede napustio teren još u 35. minutu – uspeti da privede meč kraju, ali je u „tvrdom“ susretu, bez mnogo šansi, neopreznost Brežančića omogućila Krakoviji zicer sa penala. Odgovornost je preuzeo Tomas Vestenicki, a za razliku od jutrošnjeg duela sa Vitorulom, Nemanja Stevanović ovoga puta nije ukrotio jedanaesterac, iako je ponovo pogodio stranu.

Poslednji kontrolni meč na pripremama u Turskoj crno-beli igraju u nedelju protiv slovačkog Ružomberoka.

-------------------------------------------------------

PARTIZAN – KRAKOVIJA 1:1 (0:0)
/Tošić 60 – Vestenicki 84/

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić –  Tošić, Natho, Asano – Sadik. Igrali su još: N. Stevanović, Marković, Suma, Brežančić, F. Stevanović, Lutovac, Škrbić, Smiljanić, Ivanović.

KRAKOVIJA - prvo poluvreme: Peškovic, Rapa, Helik, Jablonski, Ferareso, Gol, Hanka, Rakoč, Lošaj, Souza, Lopes. Drugo poluvreme: Hroso, Strožik, Ditijatijev, Siplak, Peštka, Dimun, Vdovjak, Van Amersfort, Luišiuš, Pik, Vestenicki. Igrali su još: Vild, Pjenčak, Lopez, Čečarić, Pišček.

(FOTO: FK Partizan)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara