Sudijski ekspert: Partizan oštećen u Nišu

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.04.19. | 17:34

"Drugi gol Radničkog je trebalo da bude poništen", jasan je Radojčić

Ekspert za suđenje i član Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Igor Radojčić smatra da je drugi pogodak Radničkog iz Niša morao da bude poništen, s obzirom da se krilni igrač domaćeg tima Lazar Ranđelović nalazio u očiglednom ofsajdu i da je pritom jasno uticao na igru prilikom upućenog udarca Petra Grbića u 48. minutu.

Pomoćni sudija Srđan Minić je prvobitno signalizirao nedozvoljenu poziciju, ali je nakon odluke glavnog arbitra Bojana Nikolića pogodak Nišlija priznat.
"
Ovo je situacija koja je obeležila ovo kolo. Pomoćni sudija u ovakvim situacijama treba da konstatuje da je igrač u ofsajd položaju. Glavni vrši procenu ukoliko pomoćni ne može da vidi jasno sa svoje pozicije. Radi se o očiglednim pokretima igrača. To kažu pravila: ukoliko pravi očigledan pokret, trči prema lopti... U ovom slučaju pokret utiče na protivnika. Pomoćni je signalizirao ofsajd. On je sa svoje pozicije procenio da postoji uticaj, sam je doneo odluku i podigao. Samo glavni sudija može da utiče u ovakvim situacijama, zbog toga su rešili da priznaju pogodak. Ovaj gol je trebalo da bude poništen", poručio je Radojčić gostujući na specijalizovanoj emisiji televizije Arena Sport.

Izabrane vesti

Saopštenje Partizana: Oružana pljačka provalnika Bojana Nikolića

Sa druge strane, sudijski ekspert smatra da je situacija kojoj je prethodio prvi pogodak Radničkog bila potpuno čista. Crno-beli smatraju da su i u tom slučaju bili drastično oštećeni.
"Ovde je postojao faul. Desna noga ide na desnu nogu, vidite gde sudija stoji. Direktan start na nogu protivnika, mislim da ovde nema nikakve dileme", poručio je Radojčić.

Ekipa Nenada Lalatovića se ovim slavljem približila Crvenoj zvezdi na četiri boda zaostatka i ukoliko aktuelni šampion ne ostvari pobedu u 160. večitom derbiju borba za šampionsku titulu bi ponovo mogla da bude otvorena. Sa drgue strane, Partizan bi u slučaju poraza od večitog rivala naredno kolo čak mogao da završi i na petom mestu.

Foto: Star Sport


tagovi

Igor Radojčić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara