Sudar tradicije i modernog izdanka

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.19. | 09:21

Ulog je finale kupa, a za njega se bore Hamburger i Lajpcig

Završnica nemačkog kupa donosi sudar tradicije i modernog izdanka, ujedno i okršaj drugoligaša sa prvoligašem. Hamburger je jedini član Cvajte u polufinalu DFB kupa, ali je na dobrom putu da od naredne sezone ponovo igra u društvu najboljih, dok Lajpcig igra odlično, na trećem je mestu Bundeslige i sve je bliže plasmanu u Ligu šampiona. Domaćin ovog susreta je u lošoj formi i tri meča je bez pobede, a od četiri međusobna duela dva su pripala Red Bulu, i to oba u Hamburgu.

Većim delom sezone je HSV igrao sasvim dobro i činilo se da će lako da izbori povratak u najjače društvo Pancera, dok je u kupu samim dolaskom do polufinala napravio odličan posao. Sada je ipak u problemima, jer igra vrlo slabo u poslednje vreme i gledajući samo prvenstvo, pet kola je bez trijumfa. Jedino dobro u tom periodu je pobeda u četvrtfinalu kupa nad Paderbornom. U prvenstvu nakon toga domaći poraz od Magdeburga, remi sa Kelnom u derbiju i u prošlom kolu samo nerešeno sa Aueom. Očekuje se niz promena u timu i povratak Lasoge, Hunta i Holtbija u početni sastav.

Izabrane vesti

Za razliku od svog domaćina, Lajpcig je u odličnoj formi i ova ekipa već veoma dugo ne zna za poraz. U prethodnih šest mečeva ne znaju momci Ralfa Rangnika ni za remi, jer su pobedili sve svoje rivale, a tu smo računali i trijumf nakon produžetaka u četvrfinalu kupa. Savladali su tada Augzburg u gostima sa 2:1. U prvesntvu igraju tako dobro da se već sada skoro može reći da su osigurali Ligu šampiona naredne sezone, jer su čvrsto treći na tabeli i imaju deset bodova više od petoplasiranog Menhengladbaha, kojeg je u subotu pobedio u gostima sa 2:1. Za ovaj susret trebalo bi u tim da se vrate Orban i Poulsen.

NEMAČKA, KUP - POLUFINALE

Utorak
20.45: (5,40) Hamburger (3,70) RB Lapcig (1,60)

Sreda
20.45: (7,00) Verder (4,50) Bajern (1,40)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Kup Nemačkesportsko klađenjeHamburgerRB Lajpcig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara