Stanković o trenerskom pokušaju: To nije za mene, kada igrate fudbal postoji samo jedna glava, a kada ste trener njih 25...

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.04.19. | 22:08

O bivšim i aktuelnim trenucima, Sergeju Milinković Saviću...

Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković dao je interesantan intervju za rimski Radio Incontro Olympia, u kojima se prisetio onih dana kada je nosio dres Lacija, ali i govorio o temama vezanih za trenutni angažman u fudbalu.

Mnogi igrači iz njegove generacije su se odlučili za trenerski zanat, dok je on odustao odmah pri prvom pokušaju.
"To nije za mene, a-ha-ha. Pokušao sam godinu dana u Udinama i video da to nije za mene. Zavisi sve od toga koliko se posvetite, koliko energije i strasti imate. Kada igrate postoji samo jedna glava, a kada ste trener njih 25. Kao fudbaler sam natapao znojem sve dresove koje sam nosi", poručio je Stanković.

Izabrane vesti

Da li je Sergej Milinković Savić pravi naslednik Dejana Stankovića?
"On je drugačiji tip igrača. Kad sam stigao u Italiju probio sam se u prvoj godini i igrao sve utakmice, dok sam u drugoj upao u krizu. To je ono što se dogodilo Sergeju, bilo je lepo godinu i po dana, a onda kriza. Po mom mišljenju on još uvek želi da bude najbolji na terenu, a teška vremena se dešavaju. On je još mlad, govorilo se o ceni od 100.000.000 evra, hoće li biti ili neće transfera, onda je pod velikim pritiskom otišao na Svetsko prvenstvo. Očekivao sam početak sezone kao što je ovaj, ne do te mere da se prave transparenti na njegov račun, uz svo poštovanje prema navijačima. Nedavno je ponovo počeo da igra dobar fudbal, rešio je utakmicu na San Siru. Zadovoljstvo je što se smatra mojim naslednikom, želim mu da pobeđuje koliko i ja. Nije nemoguće, Lacio igra mnogo dobro poslednjih godina, navijači moraju da budu ponosni na tim i igrače", kaže između ostalog Stanković.

Foto: Reuters


tagovi

Dejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara