Antoan Grizman
Antoan Grizman

Španska telenovela: Grizman odbio da dođe na početak priprema zbog stresa?!

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.07.19. | 20:24

Nimalo prijateljski način da se rastanu…

Kad su prvi put seli, s jedne strane Antoan Grizman, a s druge sportski direktor Andrea Berta, pa prvi operativac kluba Migel Anhel Him Marin, zatim i trener Dijego Simeone, sve je pucalo od poštovanja. Grizman se izvinio i iskreno rekao da je odlučio da ide u Barselonu. Čelni ljudi Atletika su se zahvalili na iskrenosti, poručili mu da on ostaje deo istorije madridskog kuba i obećali da će se prijateljski rastati.

Koji mesec kasnije samo što ne izvade pištolje i zapucaju!

Izabrane vesti

Pisali smo vam već da su na Vanda Metropolitano stadionu poludeli nakon što je predsednik Barselone Đozep Marija Bartomeu na promociji Frenkija de Jonga rekao da Blaugrana pregovara oko dolaska Grizmana. Naizgled ništa problematično, ali ta je izjava izazvala erupciju besa u Madridu. Jer prema mišljenju Atletikovih čelnika nema tu šta da se pregovara. Plati otkupnu klauzulu od 120.000.000 evra i vodi ga! Prosto je. Znali su u Madridu da će Barselona sačekati 1. jul da otkupna klauzula padne sa 200.000.000 na 120.000.000 evra. Znali su i da je igrač sve dogovorio. Ali kad je Bartomeu počeo da priča o “pregovorima” s namerom da izboksuje plaćanje u tri rate para im je krenula na uši.

Usledila je reakcija. Nema pregovora, nema sastanaka - plati i idi. A što se tiče Grizmana, dobio je naređenje da se sura u 20.30 pojavi na stadionu Sero del Espino u Mahadahondi, 16 kilometara severno od Madrida. Ako se pojavi, slede kazne, Francuz je ipak i dalje igrač Atletika i to igrač sa godišnjom platom od 20.000.000 evra što će reči da može i te kako da boli kad udare po džepu i za koji dan kašnjenja.

Međutim, večeras je stigao Grizmanov odgovor. Tačnije, stigao je mejl njegovog advokata. Obaveštava se Atletiko da Grizman neće doći na Simeoneovu prvu prozivku pod obrazloženjem da bi to bio preveliki psihološki stres za igrača nakon što se već oprostio od svih kolega i navijača?!

Najluđe od svega je što je Atletiku u stvari neophodan novac od Grizmanove prodaje, pošto je unapred potrošio 126.000.000 evra za Žoaoa Feliksa, kome je već dao i Grizmanovu “sedmicu” što je Antoana uvredilo, jer su mogli bar da sačekaju da zvanično ode.

Nije mu se dopalo ni što što Atletiko nije objavio unapred pripremljeni video klip u kome se klub oprašta od svoje prve zvezde u proteklih pet godina. Umesto toga, Grizman je stavljen pred zid da navijačima poruči da ide. Bukvalno pred zid. Tako se ne oprašta od omiljenog igrača, mada se i sam Grizman “potrudio” da ode na ružan način.

Trebalo je da bude prijateljski. Uopšte ne izgleda tako.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara