Tadić pogodio, Ten Hag potvrdio da Zijeh ide u Čelsi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.02.20. | 23:25

Ajaks rutinski do polufinala Kupa

Kao grom iz vedra neba odjeknula je jutros vest da je Čelsi dogovorio transfer Hakima Zijeha za 45.000.000 evra, a trener Ajaksa Erik ten Hag potvrdio je vest na konferenciji za medije posle rutinskog trijumfa na gostovanju Viteseu (3:0) u četvrtfinalu holandskog Kupa.

Ajaks je bez većih problema odradio posao za plasman u narednu fazu, a Zijeh je odigrao poslednjih deset minuta utakmice.
“Zijeh u Čelsi? Taj transfer je čekao da se dogodi, očekujem da će biti završen uskoro. Iskreno, očekivao sam da će da se dogodi pre godinu ili dve. Posle svakog prelaznog roka bio sam razmišljanja: 'Opet je ostao'. Srećni smo što možemo da ga imamo na raspolaganju do kraja sezone“, poručio je Ten Hag.

Izabrane vesti

Zijeh je skupio 48 golova i 82 asistencije na 159 utakmica za Ajaks otkako je stigao iz Tventea 2016. godine. Ove sezone Zijeh ima šest golova i dvanaest asistencija na 18 ligaških utakmica u Erediviziji. Reprezentativac Maroka letos se najviše dovodio u vezu sa Bajernom, ali tada je Ajaks uspeo da odoli svim ponudama iz Minhena, pošto one nisu dostizale okvir od tada traženih 60.000.000 evra. Pošto Zijehov transfer u Čelsi još nije zaključen, moguće je da će Mark Overmars i njegovi saradnici uspeti da izvuku još i bonuse koji bi dodatno podigli vrednost transfera. 

Jedan od strelaca na gostovanju Viteseu bio je i naš Dušan Tadić. Kapiten Ajaksa odigrao je svih 90 minuta, a pogodak je postigao sa penala u 85. minutu za konačnih 3:0. Seriju golova otvorio je Rajan Babel u 32. minutu posle asistencije Lasine Traorea, dok je na 2:0 povisio supertalentovani 17-godišnjak Rajan Gravenberh posle dobrog dodavanja Nikolasa Taljafika.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara