Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Slavna vremena Splita su iza, Dinamo sa drugopozivcima stiže po četvrtfinale kupa

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.02.23. | 12:05

Crveni dočekuju Modre u poslednjem susretu osmine finala najmasovnijeg takmičenja u Hrvatskoj

Prošlo je manje od osam godina kako su se RNK Split i Dinamo međusobno susreli u Kupu Hrvatske, i to u finalu. Bilo je to 2015, a ovog utorka su u nešto drugačijoj poziciji...

Stare rivale Crvene i Modre ove sezone dele tri ranga u piramidi hrvatskih fudbalskih takmičenja. Split je trenutno član Treće NL, koja je, zapravo, četvrta liga, a sada će se suočiti prvi put sa Dinamom otkako je napustio prvoligaško društvo u leto 2017. godine.

Izabrane vesti

Splićani će ovog utorka na svom Parku omladine da ugoste Dinamo u utakmici osmine finala Kupa Hrvatske, a pobednik će u četvrtfinalu da dočeka Lokomotivu (14.3

0

).

"Žao mi je što je Split u takvoj situaciji, jedno vreme je imao veliki uspon u prvu ligu, bio je i finalista Kupa... Dinamo je apsolutni favorit iako je Kup kapriciozno takmičenje u kojem su iznenađenja uvek moguća. Zaista moramo da budemo dovoljno oprezni i koncentrisani da završimo utakmicu plasmanom u četvrtfinale. Čeka nas motivisan domaćin, nadam se da će uslovi biti pogodni za prezentaciju dobrog fudbala", rekao je Dinamov trener Ante Čačić.


14.30: (35,0) RNK Split (14,0) Dinamo (1,05)

Duel je trebalo da se odigra na jesen, ali je termin pomeren za februar.

"S obzirom na to da smo u petak igrali ligašku utakmicu, gde neke igrače nismo iskoristili, sada će oni dobiti šansu. Kapiten Arijan Ademi ima visoku temperaturu, pa neće na put. Petar Bočkaj i Dario Špikić osećaju probleme sa leđima i videćemo kakva je situacija. Verujem da ćemo imati dovoljno kvalitetnog kadra za utakmicu", dodao je Čačić.

.

Dinamo se u prethodnoj fazi obračunao sa Borinci Jarminom i slavio sa 4:0, dok je RNK Split do osmine finala Kupa stigao protiv još jednog davljenika hrvatskog fudbala i slavne prvoligaške istorije Cibalije. Vinkovčani su ipak uz sve svoje probleme dva ranga iznad Crvenih, pa je RNK napravio podvig.

Slavna vremena Splita i njegove avanture u HNL-u već su dugo iza nas. San na Parku mladeži o povratku još živi, ali trenutno stanje pokazuje da su Crveni od toga još veoma daleko. Zato će im utakmica protiv Dinama barem na kratko evocirati uspomene iz vremena kad se i nedaleko od Poljuda igrala prva liga.

-------------

Mozzart Bet Superliga

 se konačno vratila, a zajedno sa njom i 

Prognozzer

! Takmičenje u pogađanju tačnih rezultata ponovo je na snazi posle tromesečne pauze u nešto drugačijem ruhu. Opširnije 

OVDE.

-------------

KUP HRVATSKE - OSMINA FINALA

Utorak

14.30: (35,0) RNK Split (14,0) Dinamo (1,05)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup HrvatskeDinamo ZagrebRNK Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara