Siti i Junajted voljni da plate 73.000.000 evra za Megvajera

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.06.19. | 12:26

Bitka za sjajnog štopera

Mančester Siti i Mančester Junajted su rekli Lesteru da su spremni da plate 65.000.000 funti, odnosno 73.000.000 evra za Harija Megvajera, piše Skaj Sport.

Razgovori između mančesterskih klubova i Lestera traju već nekoliko sedmica, ali za sada nema dogovora.

Izabrane vesti

Megvajer je navodno srećan u Lesteru i neće pokušavati da izboksuje transfer, da ga ubrzava na bilo kakav način. Ali, naravno da je otvoren da pređe u jedan od šest najjačih engleskih klubova.

Lesterova pozicija je uvek bila da nemaju želju ili potrebu da prodaju ovog igrača i da će samo razmatrati ponude veće od 84.000.000 evra koliko otprilike iznosi svetski rekord za defanzivca, a koliko je platio Liverpul za Virdžila van Dajk.

Megvajer je postao jedan od štopera sa najvećom cenom na tržištu ovog leta posle igara u Lesteru i reprezentaciji Engleske gde je dominirao i u defanzivi, ali i na skoku posle prekida.

Pep Gvardiola je pod pritiskom da doda barem jednog engleskog igrača u svoj tim ovog leta zbog pravila Premijer lige oko broja domaćih igrača. I zato je Gvardiola bacio oko na Megvajera. Ipak, Siti ima veliku konkurenciju u vidu Mančester Junajteda koji očajnički pokušava da dovede nekog "krštenog" štopera, a Megvajer je daleko više od toga.

Ovaj igrač je prešao u Lester iz Hala 2017. godine za 19.000.000 evra i veoma je jasno da će Lester dobro zaraditi na njemu. Jako dobro. Lester ne želi da ga izgubi ovog leta, ali oko Megvajera se svakim danom pojavljuje sve više ajkula sa mnogo novca.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara