Sin Lilijana Tirama prodat za 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.07.19. | 18:03

Došao kao zamena za Azara

Zaradila je Borusija iz Menhengladbaha 25.500.000 evra od prodaje Torgana Azara imenjaku iz Dortmunda, a već je sav novac od tog najvrednijeg potpisa ovog leta potrošila. Čak je morala da zavuče ruku u džep i doda još koje milionče, pošto je posle Šalkeovog Brila Embola i Štefana Lajnera iz Slacburga dovela trećeg novajliju ovog leta.

I to Markusa Tirama iz Gengana, za ravno 10.000.000 evra. Sin legendarnog francuskog reprezentativca Lilijana Tirama ostavio je sjajan utisak minule sezone uprkos ispadanju kluba u Ligu dva, dao 13 golova na 38 susreta i rastanak je bio neminovan. Pogotovo što se Tiram junior najbolje snalazi na levoj strani ofanzivnog dela tima, baš na poziciji koju je pokrivao Torgan Azar, pa je zapravo angažovan s namerom da zameni Belgijanca.

Izabrane vesti

Ugovor je potpisan na četiri godine, važiće do juna 2023, a osim osnovnih 10.000.000 evra, Gengan može da zaradi dodatna 2.000.000 kroz bonuse.
Oduševljeni smo dolaskom Markusa Tirama. Brz je, robustan, opasan, sjajno će se uklopiti u ekipi i sigurni smo da će ostaviti trag na terenima Bundeslige“, optimista je Maks Ebrel, sportski direkotr Borusije Menhengladbah, a koliko mu veruje dvedoči podatak da je poslednjem novajliji namenio „desetku“ na poleđini dresa.

Inače, Tiram je član mlade reprezentacije Francuske, a 2016. bio je član omladinske selekcije i saigrač Kilijanu Mbapeu u timu Galskih petlova koji je postao prvak Evrope.

FOTO: Twitter.com/borussia


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara