Sevilji stiže kapital iz Kine: Peking aktivira Ben Jederovu otkupnu klauzulu

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.07.19. | 11:45

Taman da se namiri deo utrošenog novca za dosadašnjih deset pojačanja

Sevilja je ovog leta među najaktivnijim klubovima na fudbalskom tržištu i u skladu sa svojim mogućnostima ide u korak s Realom i Atletikom. Čak deset pojačanja, odnosno dvanaest ako računamo i Munasa Dabura i Maksa Vebera, doveli su sportski direktor Monći i Đulen Lopetegi na stadion Ramon Sančez Pizhuan, zbog čega je prosto logično da bude i odlazaka.

Simon Kjer i Aleiš Vidal su praktično već na izlaznim vratima, s tim što se od njihovih izlaznih transfera ne očekuje neki spektakularni prihod, pogotovo što je nekadašnji desni bek Barselone bliže pozajmici u Alaves, nego prodaji. Zato bi Sevilja uskoro mogla dobro da unovči ugovor napadača Vizama Ben Jedera. Prema informacijama lista Estadio Deportivo sa sedištem u Sevilji, Peking Guan je spreman da ovih dana aktivira otkupnu klauzulu za francuskog napadača korenima iz Tunisa u visini od 40.000.000 evra. Bio bi to ozbiljan kapital i novac kojim bi se namirili ogromni troškovi za igrače koji su ovog leta dovedeni.

Izabrane vesti

TRANSFERI UŽIVO - subota, 27. jul

Najbolji strelac Sevilje u poslednjih nekoliko godina izrazio je želju da ode, mada je on više imao na umu da se oproba u nekom TOP evropskom klubu. Nervion još nije dobio zvaničnu ponudu za svog napadača, ali su svi svesni da interesovanje postoji. Zato i postoji uverenje da bi transfer u Kinu morao da se realizuje, jer i pored dobrih igara, teško da bi neko u ovom trenutku platio 40.000.000 evra za Ben Jedera. Osim toga, ni sam igrač nigde verovatno ne bi dobio uslove tako finansijski dobre kao u Kini. U igri je ugovor vredan 12.000.000 evra neto godišnje. 

Peking Guan bi za Ben Jedera morao da plati suštinski 80.000.000 evra, pošto je porez za sport na 100 odsto, ali u klineskom klubu su toliko oduševljeni kvalitetima francuskog ofanzivca da su spremni da izdvoje toliki novac.

Ako bi Ben Jeder zaista otišao, Monći će krenuti po potpis Stivena Bergvajna iz PSV. Holandski golgeter je dugogodišnja Monćijeva želja, a novac koji bi se dobio za Ben Jedera bio bi dovoljan da se namiri klupska kasa, ali i plati Bergvajn.

Sevilja je ovog leta dovela Žila Kundea, Dijega Karlosa, Lukasa Okamposa, Đoana Đordana, Luka de Jonga, Olivera Toresa, Fernanda, Nemanju Gudelja i Regilona, te od ranije Maksa Vebera i Munasa Dabura za ukupno 124.000.000 evra, a prodala Pabla Sanabriji Pari Sen Žermenu, Kvinsija Promesa Ajaksu i Luisa Murijela Atalanti za ukupno 50.000.000 evra.

U ovom trenutku konkurenciju za napad uz Ben Jedera čine još Dabur, De Jong, Munir el Hadadi i Karlos Fernandez.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara