Hesus Navas (Reuters)
Hesus Navas (Reuters)

Sevilja ume sa legendama: Navasu ugovor do 38. godine i nagrada za životno delo

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.06.21. | 13:38

Rekorder Andalužana po broju utakmica i asistencija sutra potpisuje do 2024. godine

Nema Sevilja mnogo legnedi poput Hesusa Navasa, a očigledno je da Andalužani umeju da cene svoje velikane. Zato je krilni fudbaler u 35-godini dobio produžetak saradnje do 2024., a klub će mu organizovati i poseban čin priznanja kako bi mu se odužio na zostavštini koju mu je podario. Zvanično, produženje ugovora koji je isticao za poslednjeg dana ovog meseca, biće potpisano u ponedeljak.

Navas će na kratko prekinuti letnji odmor kako bi stavio autogram na novi ugovor, odnosno primio priznanje za životno delo na Ramon Sančez Pishuanu. U naredne tri sezone dodatno će podebljavati dva značajna rekorda koja su već duže vreme u njegovom vlasništvu. Prvo, igrač je sa najviše utakmica u dresu Andalužana, čak 571. Prvi sledeći je Huan Arsa (414) koji je igrao četrdesetih i pedesetih godina prošlog veka, a među aktivnim fudbalerima nema onih koji bi mogli da ga sustignu. Istovremeno niko ko je igrao za Sevilju nije spakovao više pogodaka saigračima - 109.

Izabrane vesti

U Sevilju je došao kao 15-godišnjak, debitovao 2003. godine, a Mančester siti je u međuvremenu postao jedini klub zbog kojeg je na četiri godine prekinuta romansa sa Kraljicom Lige Evrope. Na Etihadu je proveo period od 2013. do 2017. godine i ostaje samo da nagađamo da li bi mu karijera bila još produktivnija da se na vreme otisnuo u neki veći klub. Prvi i jedini veliki transfer napravio je tek u 28. godini zbog jer mu je psihološki bilo izuzetno teško da promeni sredinu i odvoji se od porodice.

Sa Seviljom je osvojio dva Kupa kralja, Superkup Španije i tri pehara namenjena osvajaču Lige Evrope. Poslednji, prošlog avgusta u Kelnu, a podigao ga je sa kapitenskom trakom oko ruke. Dres A selekcije Španije nosio je od novemra 2009. godine obukao 51 put, a sa Furijom postao prvak sveta 2010. i šampion Evrope dve godine kasnije.

Nema sumnje, da će završiti karijeru na Ramon Sančez Pishuanu, da li baš 2024. ostaje da se vidi.


tagovi

Hesus Navas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara