Setjenova analiza posle debija: Da se krećemo brže, da čuvamo loptu, da ne bismo trčali u odbranu

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.01.20. | 09:31

Naklon za Mesija i pohvale za Busktesa

Za navijače bila je to jedna od dosadnijih utakmica Barselone ove sezone. Samo 1:0 protiv Granade, bez mnogo šansi za gol. Tek kada su gosti ostali sa igračem manje, Katalonci, odnosno Mesi, našao je put do mreže.

Ipak, za Kikea Setjena sve je bilo – sjajno. Bio je to njegov debi na klupi Barselone i posle meča je konstatovao da je prezadovoljan onim što je njegov tim pokazao. Dobro, treneri sve vide malo drugačije od šire fudbalske javnosti...

Izabrane vesti

Za početak, Setjen kaže da su i vremenske prilike sprečile Barsu da bude još opasnija.
Mislim da je bilo odlično. Možda nam je nedostajalo malo više dobrih stvari u prvom poluvremenu. Granada se dobro branila i nije bilo lako za igru. Uz to, ni vreme nije bilo prijatno, vetar je osušio teren i usporio nam protok lopte. Srećan sam što smo dozvolili rivalu samo dva šuta, mada je drugi završio na stativi. Mislim da smo uradili mnogo dobrih stvari i nadam se da će biti sve bolje i bolje, da ćemo dobiti na tečnoj igri i da ćemo se popraviti u situacijama ispred gola”, bile su prve impresije Kikea Setjena.

Na konstataciju da se već vidi njegov pečat u igri, jer je Barsa igrala dosta drugačije nego kod Valverdea, pre svega zbog insistiranja na posedu lopte, Setjen je odgovorio:
Jedini pečat u igri koji tražim je da radimo stvari na pravi način. Imamo četiri-pet koncepata kojih moramo da se pridržavamo tokom cele utakmice i mislim da smo ih radili dobro. Pogotovo mi se svidela aktivcija cele ekipe posle izgubljene lopte. Video sam mnogo stvari koje sam želeo. I još ćemo da se popravljamo. Nema mnogo toga što želim da promenim. Samo da budemo još disciplinovaniji i da održavamo intenzitet svih 90 minuta, da ne gubimo utakmice koje moramo da dobijemo”.

A na šta je najviše ponosan posle debija...
Najviše to što sam na terenu video dosta stvari koje smo pripremali. Imali smo kontrolu lopte i dozvolili smo im samo dva šuta. Imali smo i u prvom delu šanse iz kojih smo mogli da povedemo. Pričali smo o tome da moramo da budemo hrabri i da pritiskamo rivala sve vreme. Tek ću da radim analizu, ali sam srećan zbog onog što sam video na terenu”.

Kike je odmah ušao u istoriju Barselone: njegov tim je imao 1.005 pasova protiv Granada, više nego ikada do sada.
Voleo bih da se ekipa brže kreće. Mnogo akcija nam je presečeno, pogotovo prekršajima. Ono na čemu insistiram je posed lopte, jer ne smemo sebi da dozvolimo da je gubimo na neke besmislene načine, zbog kojih morate da trčite nazad i krećete sve ispočetka. Smirenost, kontrola, pauza tek kada je to potrebno, to je ono što tražim”.

Jedna od lošijih strana ekipe protiv Granade je bila realizacija i ono malo šansi. Osetilo se odsustvo Luisa Suareza.
Znamo koji su to faktori koji određuju da li će lopta ući u gol ili neće. U prvom poluvremenu imali smo četiri šanse iz kojih smo mogli da povedemo. Takve stvari nije lako popraviti, jer zavise od koncentracije i inspiracije. Ono što sve smiruje je kada je Mesi u timu, jer on rešava ovakve utakmice više od deset godina”.

A, kad već pomenu čarobnog Argentinca...
Uradio je ono što radi ceo život. Naiđu ovakve utakmice kada se 'zaglavite', kada vam ne ide, nema inspiracije i na kraju se uvek pojavi jedan veliki igrač koji reši sve. Sjajnu petu je odigrao Vidal. Probali su to nekoliko puta i u prvom poluvremenu, ali nije prošlo”.

Posebne pohvale dobio je Serhio Buskets. Verovatno se ni on sam ne seća kada ga je neki trener tako lepo nahvalio.
Serhio je igrač koji najbolje razume i čita pozicije kada protivnik uzme loptu. I ima naviku da odmah šalje loptu napred, što je mehanizam koji kod svih dobro radi. Sama činjenica da je Buskets odigrao više pasova nego ceo tim Granade jasno govori koliko razume i prepoznaje svaku situaciju na terenu”.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara