Sedam kandidata za zamenika Đordija Albe

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.07.19. | 11:41

Katalonci u potrazi za dostojnom alternativom iskusnog levog beka

Barselona se vratila sa turneje i ponovo trenira u sportskom centru Đoan Gamper, pa je došao trenutak za kopletiranje tima pred sam početak sezone. Nakon odlaska Pepa Segure, Erik Abidal je dobio veće ingerencije u oblasti dovođenja igrača. On će se zajedno sa svojim asistentom Ramonom Planesom i trenerom Ernestom Valverdeom održati sastanak naredne nedelje, gde će se razgovarati o nekim otvorenim pitanjima kada je u pitanju sastav ekipe za narednu sezonu.

Jedan od primarnijih zadataka predstavlja pozicija levog beka, tačnije pronalaženje alternative iskusnom Đordiju Albi. Kako piše Mundo Deportivo, prvi izbor su Žunior Firpo iz Betisa i David Alaba iz Bajerna, ali nijedan od dva posla nije previše realan, pošto Katalonci ne žele da plate čitavo bogatstvo za igrača koji stiže praktično da bude zamena. Firpo ima klauzulu od 60.000.000 evra i želi da pređe u Barselonu, ali je pitanje koliko je Betis spreman da ide ispod te cene. Takođe, Barselona još uvek nije poslala nikavu ponudu na adresu kluba sa Benito Viljamarina. Dosta poteškoća u eventualnim pregovorima ima kada je u pitanju Alaba.

Izabrane vesti

Ali, Abidal i Planes imaju i druge alternative. Prva je Filip Maks, Nemac iz Augzburga koji ima ugovor do 2022. godine i koji se ističe svojim ofanzivnim karakteristikama. Sledi Italijan Mateo Darmijan, koji je ušao u poslednju godinu ugovora sa Mančester junajtedom, gde nije oduševio, ali je njegov kvalitet to što može da igra na oba boka. Engleski velikan u ovom trenutku traži obeštećenje od 10.000.000 evra.

Filip Maks

Neku vrstu treće grupe potencijalnih pojačanja Blaugrane predvodi prvotimac Benfike i nekadašnji izdanak Barsine fudbalske škole Alehandro Grimaldo. On je prošle sezone odigrao čak 54 meča za Benfiku u svim takmičenjima i postigao sedam golova. Tu je i bivši igrač Espanjola Aron Martin, koji je nedavno potpisao ugovor sa Majncom nakon jednogodišnje pozajmice u nemačkom klubu, što svakako otežava eventualne pregovore.

Na kraju, jednu od opicija za koju Barselona ne bi morala da izdvaja nikakva novčana sredstva, predstavlja mladi Huan Miranda. U pitanju je izdanak Barsine škole, koji je prošle sezone ostvario četiri nastupa (tri u Kupu kralja, jedan u Ligi šampiona) u seniorskom timu i mogao bi da predstavlja ozbiljan zalog za budućnost. Jedino pitanje jeste da li su Katalonci spremni da čekaju da vide u kom će se pravcu nastaviti njegov razvoj.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara