Savršenstvo tehnike i kombinatorike - Siti sva tri gola dao iz peterca! Šta je sa tim engleskim VAR-om, zaboga?! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.08.19. | 16:54

Bornmut igrao hrabro, ali nije imao snage za više od časnog poraza...

Sva čast Trešnjicama na četiri boda iz prva dva kola. Svaka čast i za današnji ozbiljan otpor šampionu, za hrabrost, za prelep gol Harija Vilsona, ali da bi pao Mančester Siti potrebno je mnogo više. Više suvog kvaliteta. Jer ovo što igraju Pepovi Građani - makar protiv malih - druga je dimenzija fudbala. U Bornmutu rutinskih - 1:3.

Siti je istinski "patio" samo u prvih desetak, možda petnaest minuta drugog dela. U tom periodu Bornmut je bio najkrvožedniji, navaljivao i razmenjivao udarce sa jačim od sebe kao Roki sa Kridom. Ali vidno je bilo da to neće dugo potrajati. Odnosno da Bornmut baš i nije izdržljiv poput Balboe. 

Izabrane vesti

Ključni detalj dogodio se u 64. minutu, kada je ponajbolji igrač ovog susreta David Silva posle lepog prodora ostavio loptu Argentincu, a ovaj lako to rešio sa pet metara. Zanimljivu situaciju, međutim, videli smo samo neki minut ranije. Kada je zapravo meč trebalo da bude prelomljen. Lerma je u svom šesnaestercu nagazio Silvu, odmah je bilo jasno da se radi i čistom penalu, ali Andre Mariner ipak je sačekao da čuje šta imaju da mu kažu iz VAR sobe. Kakva je njihova komunikacija bila ne znamo, ali i te kako je bilo jasno da su i ljudi iz kontrole videli o čemu se radi. E sad, zašto nije penal? Očito da engleski VAR radi po nekim drugim standardima od svih ostalih i da će i u daljem toku sezone izazivati mnogo, mnogo polemika.

A kad smo već kod grešaka jedna ozbiljna dogodila se i na štetu domaćina. Ederson je u 13. minutu krvnički startovao na igrača Bornmuta, van šesnaesterca. Mnogi će reći da je to bilo za čist crveni karton, pogotovo što bi Džošua King ušao u ozbiljnu situaciju da je prvi došao do lopte. Ali Mariner je pokazao samo žuti. I još jedna potvrda da lošijih sudija od Engleza - nema!

Kada govorimo o samoj utakmici Siti je 90 odsto vremena bio bolji. I zasluženo je slavio. Sva tri pogotka (dva Aguerova i jedan Sterlingov) gostiju postignuta su posle divnih akcija, izvođenih do samog peterca. Reklo bi se - savršenstvo tehnike i kombinatorike. David Silva maestralno je dirigovao igrom, a Aguero nemilosrdno pogađao. Asistenciju, 50. u Premijer ligi upisao je Kevin de Brujne. On je igrač kome je trebalo najmanje da dođe do te brojke otkako je osnovana Premijer liga. Svega 123 utakmice...

Sitiju predstoje tri lakša susreta, protiv Brajtona i Votforda kod kuće, odnosno Noriča u gostima. A onda serija derbija i mini derbija sa Evertonom, Vulvsima, Liverpulom, Kristal Palasom, Čelsijem...

PREMIJER LIGA – 3. KOLO

Petak
Aston Vila - Everton 2:0 (1:0)
/Vesli 21, El Gazi 90+4/

Subota
Norič - Čelsi 2:3 (2:2)
/Kantvel 6, Puki 30 – Abraham 3, 68, Maunt 17/

Votford – Vest Hem  1:3 (1:1)
/Grej 17 – Nolb 3, Haler 64, 73/

Šefild junajted – Lester  1:2 (0:1)
/Mekberni 62 – Vardi 38, Barns 70/

Brajton – Sautempton  0:2 (0:0)
/Đenepo 55, Redmond 91/

Mančester junajted – Kristal Palas  1:2 (0:1)
/Džejms 88 - Ajuv 32, Van Anholt 92/

Liverpul – Arsenal  3:1 (1:0)
/Matip 41, Salah 49p, 59 – Toreira 85/

Nedelja
Bornmut - Mančester Siti 1:3 (1:2)
/Vilson 45+3 - Aguero 15, 64, Sterling 43/

17.30: (1,25) Totenhem (6,50) Njukasl (10,0)
17.30: (1,90) Vulverhempton (3,40) Barnli (4,30)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara