Savo Milošević: Tole i Vučela da popiju kafu! Problemi će se rešavati sporije nego što bih voleo

Vreme čitanja: 4min | uto. 30.04.19. | 16:31

O odjecima derbija, (ne)poverenju publike, duelu sa Mladosti, sudijama...

Loše je za jedan klub kad se umesto o fudbalu, igri, sportistima, priča o borbi za fotelje. Tako je u Partizanu ovih dana u centru pažnje, nažalost pravih Grobara, prestrojavanje, zauzimanje pozicija, otvoren rat za poziciju predsednika kluba između aktuelnog prvog čoveka Milorad Vučelića i nekadašnjeg glavnokomandujućeg Tomislava Karadžića.

Sve to u situaciji kad crno-beli nemaju sportskog direktora, nemaju zadovoljavajuće rezultate, a nemaju još ni potvrdu da će naredne sezone igrati u kvalifikacijma za Ligu Evrope, jer im takva privilegija visi o koncu posle pada na peto mesto superligaške tabele.

Izabrane vesti

Pomalo u senci tog sukoba za čelno mesto, ekipa se sprema za duel sa Mladosti iz Lučana (sreda, 18.00, TV Arenasport 1), a trener Savo Miloševićkoji se u prošlosti svađao i sa Karadžićem i sa Vučelićem – sad deli lekcije iskusnijima od sebe i zove ih na pomirenje.
Ne bih komentarisao, jer sam van priče. Iznutra, mogu da kažem želju, voleo bi da sednu za sto, popiju kafu, ispričaju se, razumni su ljudi znam to iz iskustva. Siguran sam da će do nekih stvari doći bolje nego ovako“, smatra Milošević, uveravajući da to što lete otrovne strelice na relaciji Beograd – Subotica ne utiče na njegove izabranike. „Nema direktno veze sa igračima koji su sad u Partizanu. Zadovoljan sam reakcijom ekipe i posle utakmice sa Crvenom zvezdom, iako je taj poraz bolan, ali ekipa jeste shvatila da poraz protiv Zvezde ne sme da bude povod“.

Što se tiče dela posla zbog kojeg je angažovan, Partizanu dobro ide na domaćem terenu pod Savinim vođstvom, jer je dobio sve tri utakmice, dok na gostovanjima prolazi katastrofalno (četiri vezana poraza). Sutrašnji meč na programu je u Humskoj, eto prilike da se krene u seriju pobeda koja bi Parnom valjku donela plasman na međunarodnu scenu.
Nemamo kud nazad. Došli smo do poslednje faze prvenstva. Nema kalkulacija, jasna je situacija, potrebne su nam četiri pobede u četiri utakmice (mada i sa tri, uz jedan remi matematički se osigurava evropska viza, op. aut.), sa protivnicima sa kojima možemo da izađemo na kraj, ali je potrebno da ozbiljnost i angažovanost budu maksimalni. Igrači su svesni situacije u kojoj se nalazimo. Najbitnije je da zavisimo od sebe, to je primarni cilj“.

Crno-beli imaju kadrovskuh problema. Zbog povrede je pod upitnikom Mark Valijente, a zbog kartona siguirno neće igrati Strahinja Pavlović, Slobodan Urošević i Aleksandar Šćekić. Pojedinci, s obzirom na izdanje u večitom derbiju, sami sebi sužavaju put ka mesto u prvom timu.
„Teško možemo da pričamo o standardnih 11. Ako gledate statistički, teško se može izvući standaradnih 11 iz ove ekipe. Mogu da pričam to kao opravdanje, ali neću. Oni koji su u sastavu moraju da igraju kao tim“.

Pogotovo ako se zna da je Mladost ove sezone dvaput ukočila Partizan (0:0, 1:1).
Iskusna i kvalitetna ekipa. Većinu igrača poznajem i gledao sam ih više puta. Ekipa vredna pažnje i respekta, teže je što nam je direktni konkurent. Moramo da imamo pristup kao što je bio sa Radničkim, Čukaričkim i Crvenom zvezdom. Jedna od najozbiljnijih ekipa u Superligi. Ima dosta dobrih igrača, ne samo u startnih 11, nego u celom timu. Očekuje nas teška utakmica“.

S obzirom da su praznici, teško je očekivati da Grobari pohrle u Humsku u sredu veče, iako je meč od izuzetne važnosti. Možda i presudan za evropske ambicije. Razočaranja su ionako velika, pa bi bilo baš veliko iznenađenje ako bi se na tribinama pojavilo upola publike kao pre dva leta, kad je na istom mestu, protiv istog rivala, igran meč za šamipionsku krunu.
Nismo u situaciji da očekujemo ili zovemo publiku. Stvari će se rešavati sporije nego što bih voleo. To je proces u kome morate kontinuirano dobro da igrate da biste ostvarili dobre rezultate. Ne vidim način da se to brzo desi, zbog čega ne bih trošio energiju na te stvari. Osim toga, moram da se fokusiram na teren. Da završimo sezonu kako valja, bez obzira na te otežavajuće okolnosti, nemamo pravo to da koristimo kao razlog da ulažemo manje volje“.

U Partizanu su nezadovoljni odlukom Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije da za glavnog arbitra delegira Zorana Širokog, koji im se u prošlosti i te kako zamerio.
„Neću komentarisati sigurno. Ne znam da li sam sebe pojasnio. Ne komentarišem suđenje, moj plan je da budem trener sledećih 15-20 godina i da nikad nigde ne komentarišem suđenje. To prosto ulazi u moj stav kao trenera. I kao igrač u u 700 utakmica koje sam odigrao imam samo jedan crveni karton, odnosno dva žuta. Znam sa sudijama, uvek sam imao sam pravu meru. Luksuz je propustiti tri ili četiri utakmice zbog kartona, pogotovo zbog prigovora. Takav stav sam zastupao kroz karijeru, isto mislim i sad. Nije to trenutni odnos prema srpskom fudbalu, već opšti stav za celu karijeru“, dodao je Savo Milošević, šef stručnog štaba crno-belih.

FOTO: Star sport


tagovi

FK PartizanSavo MiloševićTomislav KaradžićMilorad Vučelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara