Savo Milošević o lepoj igri, koncentraciji, odbrani, Asanu, Nathu, večitom derbiju…

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.09.19. | 23:57

Trener Partizana zadovoljan većim delom prikazanog, ali nije propuštenom prilikom za pobedu

Da li je čaša polupuna ili poluprazna? Pitaju se navijači Partizana, jer im je na osnovu svega prikazanog, bod u prvom kolu Lige Evrope mala nagrada. A opet, toliko su crno-beli napunili oči ljubiteljima fudbala da se stekao utisak da niko od 20.000 dečice nije nezadovoljan otišao iz Humske.

Videli su dosta toga: četiri gola, penal, crveni karton, preokret... Pravi pravcati evropski duel. Jedina je šteta što ga crno-beli nisu krunisali slavljem, iako su nadomak njega bili i iako su igrom zaslužili više od dobijenog.

Izabrane vesti

Takvog je stava i Savo Milošević.
„Opet smo propustili priliku da pobedimo na našem terenu, a s obzirom na razvoj situacije i šanse, pogotovo u drugom delu, nismo smeli. Dobro je da smo došli u situaciju da u Ligi Evrope nismo zadovoljni bodom. Većim delom prikazanog, pak, mogu da budem zadovoljan“, prvi je utisak Partizanovog trenera.

Jasno je i bez pitanja: iako su dali dva gola, njegovi pitomci su zatajili u realizaciji?
“Ne možete ne igrati lepo, a da stvorite deset zicera. Bilo je problematično u prvih 20 minuta, nismo se snašli, ali kad smo došli do igre bilo je lakše. Protivnik želi da igra, poseduje izuzetan kvalitet u špicu, taj prvi primljen gol može da se desi, ali o drugom moramo da razmišljamo, jer se desio pri rezultatu 2:1 za nas u trenutku kad imamo brojčanu prednost. Ovo moramo da arhiviramo, jer znate šta nas čeka u narednom periodu“.

Ne slaže se Milošević sa pretpostavkom da je bilo sebičluka u napadačkim akcijama njegovog tima kad se rezultat lomio, već nepreciznost ofanzivaca pripisuje manjku smirenosti ispred gola Marka Bizoa.
„Ne, nije sebičluk, već manjak koncentracije. U tim situacijama tražimo da lopta ide brzo, mi generalno igramo brzo u odnosu na rivale i zbog te brzine često dolazimo u završnici, ali nam još fali da akcije brzo završavamo, što je u fudbalu najteže. Taj segment će doći vremenom, kao što je i brža igra stigla protokom vremena. Nisam zabrinut, ali ćemo svaki put plaćati cenu ako budemo propuštali po sedam, osam ili deset šansi. Moram biti zadovoljan što tolike prilike stvaramo, što znači da ekipa lako izlazi na kraj sa rivalima“.

 Asanu, posle Malatije, nikako da krene. I večeras je bio tragičar.
„Još nije u potpunom ritmu. Javnost ne zna da je baš na beogradskom meču sa Turcima zaradio udarac u mišić zbog čega igra sa 80 odsto snage, nema brzinu kakva ga odlikuje, iz čega proizilazi pad koncentracije. Kad bude na maksimumu fizičke spreme, verujte mi, završnica će mu biti fenomenalna“.

Taj epitet – fenomenalan – zasad stoji uz ime drugog stranca, Bibrasa Natha. Po svemu prikazanom, igrača utakmice.
„Zato smo ga jurili i čekali dva meseca. Znali smo šta dobijamo i on to od početka pokazuje. Velikim igračima nije potreban period adaptacije, njihov kvalitet odmah dolazi do izražaja. Većina ljudi gleda konkretne stvari, golove… Ali on je osim toga, vođa, pravi lider, čini saigrače boljim. Dosta smo dobili, ostalo je samo da se ekipa adaptira na njega i tad ćemo biti ubojiti“.

Ostalo je i Miloševiću da sa saradnicima radi na defanzivi, jer je Partizan i na četvrtoj vezanoj evropskoj utakmici matiran. Ovoga puta dvaput.
“Ne gledam da je odbrana slabiji deo tima, jer u modernom fudbalu ne postoji deljenje na odbranu i napad, već na faze odbrane i napada, a u oba slučaja u njima učestvuju svi igrači. Protiv AZ-a se kao tim nismo dobro branili, zato smo možda imali probleme u poslednoj liniji, što nije stvar kvaliteta igrača u njoj, već taktičke discipline celog tima“.

Vremena za ispravke nema mnogo. Već u nedelju na programu je 161. večiti derbi.
“Ono što ćemo gledati u velikoj meri će zavisiti od oporavka i Zvezdinh i naših igrača. Crveno-beli su sinoć imali napornu utakmicu, mi večeras, pa će tu oporavak biti presudan“, zaključio je Savo Milošević.

(FOTO: MN Press)

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara