Sergej Milinković-Savić (Foto: ©AFP)
Sergej Milinković-Savić (Foto: ©AFP)

Sari o Sergejevom odlasku: Ako napusti Lacio, neće ostati u Italiji

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.05.22. | 10:33

Milinković Savić pak poručuje Upravi da mora da se pojača ukoliko želi da napadne mesto u Ligi šampiona naredne sezone

Veliki posao uradio je Lacio sinoć u Torinu. Nadoknadio je Juventusovih 2:0 iz prvog poluvremena i golom u šestom minutu nadoknade stigao je do boda koji mu je matematički obezbedio mesto u Ligi Evrope. Doneo mu ga je Sergej Milinković Savić. Srpski fudbaler i ove sezone je, uz Ćira Imobilea, najistaknutiji pojedinac, i pride daleko najvredniji igrač rimskog tima sa procenjenom vrednošću od 70.000.000 evra.

Da je na ceni govore i interesovanja brojnih klubova, kako italijanskih, tako i inostranih. Spekuliše se o tome već godinama unazad, ali Sergej nikako da napravi iskorak u karijeri. Ni ova godina nije drugačija, kako je sezona ušla u finiš, tako su se intenzivirale priče o potencijalnom transferu izdanka Vošine škole. Navodno je u Italiji najzagrejaniji Juventus, stidljivo se spominje i Milan, dok su izvan granica Italije najozbiljniji kandidati Pari Sen Žermen i Mančester Junajted.

Izabrane vesti

Pitanje Sergejeve sudbine bilo je neizbežno i na konferenciji posle utakmice sa Juventusom. Na njega je pokušao da odgovori trener Lacija Mauricio Sari koji, čini se na osnovu njegove izjave, kao da zna nešto.

"Pričajući sa predsednikom postao sam ubeđen da ukoliko Milinković Savić na kraju ode, što će biti vrlo teško, da neće ostati u Italiji", rekao je Sari posle utakmice.

Popularni SMS istakao je kako mu je ovo najbolja sezona u karijeri – svakako najučinkovitija, s obzirom na to da je učestvovao u 22 prvenstvena gola – ali i indirektno poručio upravi kluba da se na leto pojača ukoliko želi da bude konkurentija naredne sezone.

"Napredovao sam pod Sarijem, postigao sam 11 golova i upisao još 11 asistencija, tako da mogu da kažem kako mi je ovo najbolja sezona u karijeri. Sledeće sezone biće nam potrebno još nekoliko igrača kako bismo ciljali mesto u Ligi šampiona", poručio je Milinković Savić.


tagovi

Sergej Milinković SavićLacioMauricio Sari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara