Šampion Evrope ide dalje: Salcburg hrabro poginuo protiv majstora iz Liverpula, Napoli peške do prolećne faze

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.12.19. | 20:46

Dva minuta rešila spektakularan meč u Austriji

Čudo se nije desilo. Prvak Evrope Liverpul ide u prolećnu fazu Lige šampiona, ruku pod ruku sa Napolijem. U istoj su grupi bili i pre godinu dana, ali tada za Italijane nije bilo mesta u osmini finala, čak su se direktno obračunali za prolaz. Ovog puta idu zajedno. Liverpul je kao gost pobedio Salcburg sa 2:0, dok je Napoli za poluvreme pregazio Genk – 4:0.

Salcburg je hrabro poginuo protiv engleskog velikana. Ako se već ispada, onda neka je makar za pamćenje! Ništa Crveni bikovi nisu kalkulisali, pošto im je ionako odgovarala samo pobeda. Krenuli su po nju od prve sekunde, bacili su se svom snagom na Liverpul, držali rezultatsku vagu u ravnoteži sve do sredine drugog poluvremena. A, onda je veći kvalitet Klopovog tima ipak došao do izražaja.

Izabrane vesti

Kao dvojica MMA boraca koji se mrze iz dna duše zaleteli su se Salcburg i Liverpul jedan na drugog čim je sudija prvi put dunuo u pištaljku. Opšta jurnjava je nastala po terenu, presing na sve strane, kao da cure poslednje sekunde šanse i za jedne i za druge. Pogotovo u prvih 25 minuta zablistali su golmani. Alison je krotio velike šanse Salcburga, ali je i Cican Stanković odbranio dve-tri kolosalne prilike Liverpula. Važnost utakmice je možda malo sputala i napadače, jer dobre su to prilike bile, obično u takvim oni ne greše. Pogotovo momci sa Ostrva, Salah i Mane...

Austrijski golman srpskih korena Cican Stanković digao je publiku na noge u 54. minutu. Odigrao je Liverpul tipičnu svoju akciju, loptu u prostor je dobio Salah, izašao sam na Stankovića i kada je probao da ga obiđe, golman Salcubrga mu je rukom „iščačkao“ loptu iz nogu! Ali, to je bio samo uvod u veličanstveni pad Austrijanaca. Tri minuta kasnije velemajstorska, a prepoznatljiva akcija Liverpula, pas u prostor za Manea, povratna na peterac za Keitu, koji glavom šalje loptu u mrežu. Ni 60 sekundi kasnije pala i odlučujuća klapa. Kiksirala je odbrana Salcburga, a Salah je gotovo iz mrtvog ugla postigao fenomenalan gol. Samo on zna kojim je felšom poslao tu loptu u malu mrežicu – 2:0. Ende. Igra je završena.

Naigrali su se napadači Liverpula do kraja utakmice, preterivali sa dodavanjima u velikim šansama, pa je na kraju ostalo 2:0. 

Utakmica u Napulju je gotova maltene čim je počela - 4:0. Navijači Napolija su mogli mirno da spavaju već posle 3. minuta kada je pao mrak na oči golmanu Genka Martenu Vandevortu, koji je večeras debitovao u Ligi šampiona i postao najmlađi golman koji je ikada stao pred gol nekog tima u ovom takmičenju.

Da li su klecale noge, da li se potpuno pogubio mladi čuvar mreže, tek ispala je magareća usluga i njemu i njegovom timu što je ove večeri stao na gol. Odbrana mu je uvalila „kosku“, dobio je loptu u noge na petercu sa dvojicom igrača Napolija ispred sebe i zbunio se Vandevortu, poklonio je fudbal Arkadijušu Miliku, koji je lako poentirao za 1:0.

Do kraja poluvremena bilo je 3:0 za Napolitance. Milik je postigao i drugi, a onda i treći gol, iz penala, koji je skrivio – Vandevort. Sve je bilo gotovo na San Paolu, tim Karla Anćelotija ide u prolećnu fazu Lige šampiona.

Foto: Reuters

LIGA ŠAMPIONA – 6. KOLO

GRUPA E

Napoli – Genk  4:0 (3:0)
/Milik 3, 26, 38p, Mertens 74p/

Salcburg – Liverpul 0:2 (0:0)
/Keita 57, Salah 58/


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara