Šahtjor odbio Rominih 12.000.000 za rezervistu?!

Vreme čitanja: 1min | uto. 10.12.19. | 14:39

Istina, tek mu je 20 godina

Nisu ga ukrajinski navijači još ni valjano upoznali, a Manor Solomon bi mogao već da napusti Šahtjor? Doduše, najmoćniji klub Ukrajine odbio je prvu ponudu Rome za 20-godišnjeg igrača, iako su Italijani nudili čak 12.000.000 evra!

U današnjem fudbalu i nije to neka sumanuta cifra, međutim, možemo stvari da gledamo i iz drugog ugla. Naime, Solomon nije standardan prvotimac Šahtjora, mada redovno dobija šansu, ali uglavnom kao rezervista. Jevgen Konopljanka ipak ima prednost u odnosu na izraelsko levo krilo.

Izabrane vesti

Otud i ne baš sjajne brojke kraj Solomonovog imena: tri gola i dve asistencije ove sezone. Mada, treba reći da je tresao  mreže Atalante i Mančester Sitija. A treba reći i da ga je Šahtjor doveo pre samo godinu dana i za to dobrano platio: Makabi Petah Tikva je na ime obeštećenja zaradio 6.000.000 evra.

Roma je duplirala tu sumu, trener Paulo Fonseka jei doveo Solomona u Šahtjor dok je sedeo na klupi tog kluba. Kod Fonseke je on bio standardan u prvih 11, ali je za polusezonu upisao samo jednu asistenciju. Bez obzira, prema izvorima iz Izraela uprava Šahtjora smatra da njegovo vreme tek dolazi i da procena od 12.000.000 evra nije ni izbliza precizna za Solomona.

Nije lako pregovarati sa Šahtjorom. Mnogo para, a velike muke da se kvalitetni igrači privole u ukrajinski fudbal.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara