""
""

Runi skinuo temperaturu Mojesu! Da li je Pep stigao da vidi šta ga čeka? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.03.14. | 15:35

Mančester junajted preokretom protiv Aston vile (4:1) ubrizgao injekciju samopouzdanja pred duel sa Bajernom u četvrtfinalu Lige šampiona

Navijači besne na Dejvida Mojesa, Vejn Runi „kaže“ – neka ostane. Najskuplji timski igrač bar na kratko je utišao kritike na adresu menadžera Mančester junajteda i duplom dozom golova protiv Aston vile (4:1) ubrizgao injekciju samopoudaznja Crvenim đavolima pred obračun sa Bajernom u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

U utakmici koja je ličila na mnoge ove sezone, odlazeći šampion Engleske se mučio sa gostima iz Birmingema i pitanje je kako bi s njima izašao na kraj da nije imao rastrčanog i raspucanog Šreka, koji je 14. prvenstvenim golom u sezoni stigao za dva boda zaostatka Totenhemu, koji u nedelju gostuje na Enfildu. A Runi izbio na četvrto mesto večne liste strelaca Premijer lige, pošto je najpre izjednačio, a onda i prestigao Frenka Lamparda i 171. golom (računajući i one u dresu Evertona) krenuo u poteru za trećeplasiranim Tjerijem Anrijem (175) i drugoplasiranim Endijem Kolom (187), dok bi do kraja karijere mogao da ugrozi rekord Alana Širera (260).

Bitnije i za Junajted i Runija je što su njegovi golovi delovali kao lek za smirenje posle ranog vođstva Aston vile, koja je i na Old Trafordu pretila da potvrdi reputaciju ubica velikih. Tim koji je savladao Arsenal, Čelsi i Siti a ostao neporažen protiv Liverpula poveo je golom Vestvuda iz slobodnog udarca i činilo se da će to biti još jedno razočaravajuće popodne za slavni klub.

A onda je komandnu palicu tima sklonog kiksevima preuzeo Vejn Runi, najpre trzajem glavom pretvorio centaršut Kagave u izjednačenje, a potom posle prekršaja nad Matom preuzeo odgovornost da izvede jedanaesterac. Pogodio je i tako postigao čak 12 gol protiv Vile, potvrđujući da mu je taj tim najomiljenija žrtva u Premijeršipu.

Možda bi ekipa Pola Lamberta stigla do senzacije da se Kristijan Benteke nije obrukao početkom drugog poluvremena (promašio loptu u situaciji „jedan na jedan“), a ovako je bila osuđena na poraz, ispod kojeg se potpisao Huan Mata, prvencem u dresu Mančestera, što mu je bio prvi gol u Premijer ligi posle tačno deset meseci, da bi u nadokandi i Ćićarito Ernandez za najubedljiviju pobedu ove sezone pred domaćim navijačima.

PREMIJER LIGA – 32. KOLO

Subota:

Mančester junajted – Aston vila 4:1 (2:1)
/Runi 20, 45 pen, Mata 57, Ćićarito 90+1 – Vestvud 13/

16:00 Kristal palas – Čelsi
16.00 Sautempton – Njukasl
16:00 Stouk – Hal
16:00 Svonsi – Norič
16:00 VBA – Kardif
18:30 Arsenal – Mačnester Siti

Nedelja:
14:30 Fulam – Everton
17:00 Liverpul – Totenhem

Ponedeljak:
21:00 Sanderlend – Vest hem

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Mančester JunajtedVejn RuniPremijer ligaEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara