Abdul Fatavu Isahaku (©Reuters)
Abdul Fatavu Isahaku (©Reuters)

Rugala mu se cela domovina, a sad het-trikom gurnuo Lester ka Premijer ligi

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.24. | 23:35

Abdul Fatavu Isahaku je možda omražen u Gani, ali je večeras bacio King Pauer u ekstazu

Pre samo tri meseca reprezentativac Crnih zvezda dospeo je u žižu javnosti, jer je na nekoliko dana pred početak Kupa afričkih nacija odbio da igra za Ganu, kako bi se što više nametnuo treneru Lestera Encu Mareski, a onda je na prvoj utakmici po objavljivanju te odluke dobio direktan crveni karton i suspenziju za mečeve u Čempionšipu u trajanju od tri utakmice iliti oko tridesetak dana - taman dok se nije završio Kup afričkih nacija. Bio je 20-godišnji Abdul Fatavu Isahaku predmet brojnih podsmeha tokom januara (prvenstveno u Gani) zbog ovog neverovatnog spleta okolnosti, ali je u sam smiraj sezone konačno dočekao veče slave i ostvario najblistaviji momenat od početka seniorske karijere.

Pozajmljeni igrač lisabonskog Sportinga dao je ove večeri tri pogotka u Lesterovom deklasiranju Sautemptona 5:0 (1:0) i tako jednom nogom uveo Lester natrag u Premijer ligu. Šampion Engleske iz 2016. godine sada ima četiri boda više od drugoplasiranog Lidsa, a pet od Ipsviča, s tim da je najprijatnije iznenađenje sezone odigralo utakmicu manje. Klubovima sa King Pauer i Eland Roud stadiona ostale su još dve utakmice, a timu sa Portman Rouda još tri. Lester bi i matematički mogao da obezbedi promociju u Premijer ligu već sledećeg ponedeljka, ako trijumfuje na gostovanju Prestonu.

Izabrane vesti

Koliko je večerašnji spektakularni nastup Isahakua iznenađujuć, dovoljno govori činjenica da je od starta sezone dao samo tri gola u Čempionšipu, a onda je isto toliko puta zatresao mrežu Sautemptona na samo jednoj utakmici. Sveci su porazom u duelu 44. kola izgubili sve šanse da izbore direktan plasman u Premijer ligu, što znači da će put do elite morati da potraže kroz majski baraž, u kom će se ekipe plasirane od treće do šeste pozicije u ligaškom delu boriti za jedno mesto.

Rapsodija mladog napadača iz Gane krenula je od 25. minuta, kada se lukavo ubacio u srce Sautemptonovog kaznenog prostora i rutinski savladao veterana na golu gostiju Aleksa Mekartija. Najlepši momenat na utakmici viđen je u 75. minutu, kada je Isahaku prekrasnim udarcem pogodio malu mrežu za 3:0. Afrikanac je maestralno veče krunisao laganom realizacijom na asistenciju Džejmija Vardija u 81. minutu.

Nije Gana jedina zemlja Crnog kontinenta koja je ove večeri imala strelca u sudaru na King Pauer stadionu, pošto je Nigerijac Vilfred Endidi dao gol glavom posle centaršuta Stefija Mavididija. Stigao je i Džejmi Vardi da da pečat košmarnoj noći gostujućih pristalica i došao do svog 16. gola u Čempionšipu ove sezone.

GOL za 1:0 pogledajte OVDE (Abdul Fatavu Isahaku)

GOL za 2;0 pogledajte OVDE (Vilfred Endidi)

GOL za 3:0 pogledajte OVDE (Abdul Fatavu Isahaku)

GOL za 4:0 pogledajte OVDE (Džejmi Vardi)

GOL za 5:0 pogledajte OVDE (Abdul Fatavu Isahaku)

ČEMPIONŠIP - ZAOSTALI DUELI 38. KOLA

Utorak

Lester - Sautempton 5:0

/Isahaku25, 75, 81, Endidi 62, Vardi 79/

Sreda

20.45: (2,30) Koventri (3,45) Hal (3,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

SautemptonLesterAbdul Fatavu Isahaku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara