Ronaldovo priznanje: Serija A je zahtevnija od Primere, jedino je Premijer liga iznad

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.03.19. | 14:12

“Španija mi uopšte ne nedostaje, u Italiji imam sve“

U danu kada svi željno i nestrpljivo iščekuju revanš susret Juventusa i madridskog Atletika u osmini finala Lige šampiona, gde će posebno meriti učinak Kristijana Ronalda, Portugalac s potpunim mirom u glavi čeka Damin „meč sezone“.

Ronaldo je uoči susreta govorio za video-striming servis DAZN o Atletiku, Realu, odlasku iz Madrida, životu u Italiji, ali i tome gde je teže postići gol...
“Očekujem bez ikakve sumnje jako težak meč. Atletiko je tim koji je igrao dva finala Lige šampiona u poslednje četiri godine. Ima tim koji može da osvoji Ligu šampiona. Ali ako budemo igrali na svom nivou, prolazimo dalje“, smatra Ronaldo.

Izabrane vesti

Uprkos verovanju da je „pobegao“ iz Primere u Juventus kako bi lakše uzimao titule, Ronaldo tvrdi da je Serija A ima veći kvalitet nego što se veruje.
“Balans između timova je odličan, pogledajte i kakav je kvalitet na individualnom nivou. Brzo sam se navikao na Seriju A, koja je vrlo teško takmičenje“, kaže Portugalac i nastavlja:
“Iskreno, kada sam dolazio, nisam očekivao da će Serija A biti tako teška za napadače, da je liga tako izazovna i teška. To me je saznanje dodatno usrećilo“.

Zbog toga je pokušao da uporedi Seriju A sa Primerom, a provukao je i Premijer ligu...
“Po mom mišljenju, Serija A je zahtevnija od Primere. U Španiji je sve otvoreno, timovi više rizikuju, dok je ovde prioritet odbrana. U Španiji nije tako, ekipe igraju otvorenije. Igrao sam u Engleskoj pet godina i mislim da je to jedina liga gde je teže postići gol nego u Italiji“.

Tvrdi da mu je porodica jako zadovoljna životom u Italiji.
“Iako sam ostavio prijatelje, porodicu i otišao u Italiju, potpuno drugačiju svakodnevicu, zemlju i potpuno drugačiji jezik i kulturu, odlično sam se snašao. Od svoje 11. godine živim daleko od kuće i nisam imao problem da se adaptiram na nove uslove. U Engleskoj sam živeo od 18, u Madridu od 25, a u Torinu od 33. godine. Iskren da budem ne nedostaje mi Španija kao zemlja“.

Foto: Reuters


tagovi

Kristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara