Ronaldo – ni kazne, ni izvinjenja

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.11.19. | 09:58

Sreća pa ide pauza zbog reprezenacija

Pauza u klupskom fudbalu zbog reprezentativnih akcija je došla u pravom momentu za Juventus. Jer, pitanje je kako bi se završila epizoda sa Kristijanom Ronaldom i njegovom ljutnjom zbog izmene da nisu došle reprezentativne obaveze…

Portugalac je dva puta u nedelju dana izrarzio javno nezadovoljstvo izmenom. Prvo protiv Lokomotive u Moksvi, a potom i protiv Milana kada je zamenjen već u 55. minutu. Prilikom izlaska sa terena je sebi u bradu opsovao trenera Sarija, jedva pružio ruku Dibali i odmah se uputio u svlačionicu. Kraj utakmice nije ni dočekao na stadionu već ga je napustio revoltiran.

Izabrane vesti

Mauricio Sari je pokušao da smiri situaciju opravdanjem da Ronaldo ima probleme sa kolenom i da nije mogao da pruži maksimum. Rekao je i da mu je drago što je Kristijano tako reagovao jer na taj način pokazuje da mu je stalo. Ali ovaj nevešt pokušaj Sarija da opravda Ronalda, niko nije prihvatio.

Da je u pitanju neki drugi igrač, očekivalo bi se da ga Juventus kazni. I da se izvini treneru i saigračima.

Međutim, sa Ronaldom je drugačije. Juve ćuti i ne sme ništa da preduzme. A Ronaldu ne pada na pamet da se izvinjava. Za Portugalca je sreća što su odmah počele reprezentativne obaveze, pa je silno motivisan da novim golovima obezbedi Portugalu plasman na EP, a da sebe približi rekordu najboljeg strelca u istoriji reprezentativnog fudbala. Problemi sa kolenom o kojem je Sari govorio se sada ne pominje i svi očekuju da Ronaldo rutinski odigra dva kvalifikaciona meča za Portugaliju.

Do povratka u klub, situacija će se smiriti, glave će se ohladiti, ali ostaje u vazduhu da visi problem o odnosu prve zvezde i trenera. Sari će biti u nezgodnoj situaciji. Ako ga više ne bude menjao, izgubiće autoritet u svlačionici. Ako ga zameni, a Ronaldo slično reaguje, klub će morati da se umeša i da preseče.

(FOTO: reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara