Agustin Almendra (levo)
Agustin Almendra (levo)

Roma kupuje vezistu u Boki za 16.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.19. | 13:09

Navodno, uskoro će transfer biti realizovan

Vest da je Danijele de Rosi nadomak istorijskog transfera na Bombonjeru gde će zadužiti opremu Boke Juniors zapalila je Italiju i fudbalsku pijacu. Legenda Rome i projektovani naslednik Frančeska Totija u ulozi kapitena ipak nije dobio kraj na Olimpiku kakav se očekivao, zbog čega će kročiti nogom na vrelo južnoameričko područje kako bi se oprostio od fudbala kako i dolikuje.

To što se Roma loše ponela prema De Rosiju ne sprečava klupske čelnike da održavaju dobre kontakte s Bokom, sa kojom se vode intenzivni pregovori oko transfera nadarenog veziste Agustina Almendre (19). Naime, sportski direktori dva kluba Đanluka Petraki i Nikolas Burdizo, inače bivši fudbaler Rome, postigli su načelni dogovor oko operacije Almendra vredne 16.000.000 evra.

Izabrane vesti

TRANSFERI UŽIVO - sreda, 17. jul

Iako argentinski tinejdžer ima otkupmnu klauzulu od 30.000.000 evra, koja je oterala Napoli nedavno iz pregovora, Roma je uspela da spusti tu cifru na 16.000.000 evra, na šta će još biti uvezani i određeni bonusi. Almendra je već sada procenjen na 15.000.000 evra, tako da se ovo smatra odličnim poslom za Vučicu.

Jasno je da će Romin vezni red biti potpuno renoviran za novu sezonu. Amadu Dijavara je stigao kao zamena za De Rosija, a čeka se potvrda transfra Žordana Veretua za ukupno 19.000.000 evra.

U sredu ujutru na medicinske preglede stigao je Đanluka Manćini iz Atalante, koji će potpisati višegodišnji ugovor u poslu koju obuhvata jednogodišnju pozajmicu s obaveznim otkupom na 26.000.000 evra. Dugogodišnja saradnja, verovatno petogodišnja, čeka i Almendru, koji je prošle sezone odigrao ukupno 19 utakmica u svim takmičenjima i skupio po gol i asistenciju. U pitanju je Bokin projekat koji je u prvi tim ubačen januara prošle godine i od tada beleži konstantan napredak. Igra na pozicijama centralnog i ofanzivnog veziste, a može da bude i desno u vezi. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara