Roj Kin napustio Notingem

Vreme čitanja: 1min | ned. 23.06.19. | 13:19

Irac želi da bude prvi trener

Izašao je Roj Kin iz „šume“ i krenuo u nepoznatom pravcu. Prgavi Irac, nekadašnji kapiten Mančester junajteda, napustio je Notingem Forest, u kojem je do sada imao funkciju pomoćnog trenera. Kin je bio prvi saradnik Martinu O’Nilu, koji će sada morati da potraži novog asistenta.

Kako piše u saopštenju Foresta, Kina je napustio klub zbog želje da nastavi karijeru kao prvi trener. Smatra Irac da je dovoljno ispekao zanat kao pomoćnik i da je vreme da se okuša kao „sam svoj majstor“.

Izabrane vesti

Rad sa Martinom prethodnih godina je bio fantastično iskustvo, jedno od najlepših za mene u fudbalu i kao igrača i kao trenera i želim da mu se zahvalim na svemu tome“, rekao je Kin u svom saopštenju za javnost.

Irac je, inače, već probao samostalno da vodi ekipe, od 2006. do 2008. bio je na klupi Sanderlenda, a od 2009. do 2011. je trenirao Ipsvič. I posle toga je rešio da, ipak, bude pomoćnik. Najpre u reprezentaciji Republike Irske, uporedo i u Aston Vili u jednom periodu, a u Notingem je došao ove godine sa O’Nilom.

Kin je rešio da se posle “šegrtovanja” ponovo posveti samostalnoj karijeri. Videćemo verovatno vrlo brzo gde je dobio novi posao.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara