Dušan Tadić (Printscreen)
Dušan Tadić (Printscreen)

Rođeni lider Dušan Tadić - arhitekta i čovek koji planove Fenera sprovodi u delo

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.11.23. | 16:59

Tvrdi trener turskog velikana Ismail Kartal

Letos kada je napuštao Ajaks, Dušan Tadić nije želeo na Bliski istok, već mu je namera bila da ostane važan faktor na evropskom tlu, u jednoj od deset najkvalitetnijih liga Starog kontinenta. Kada je izabrao Fener znao je da neće igrati Ligu šampiona, već Ligu konferencije, ali se srpski plejmejker na Bosforu momentalno profilisao kao lider koji bi mogao Feneru da donese titulu na koju se čeka čitavu deceniju.

I zaista, Kanarinci su u prvih deset rundi domaćeg prvenstva imali savršenih 10/10, neposredno pred reprezentativnu pauzu nastupila je mini-kriza i samo jedan osvojen bod iz dva meča, da bi pre samo dva dana levonogi majstor iz Bačke Topole sa dva gola srušio Karagumruk i vratio turskog velikana na pobednički kolosek.

Izabrane vesti

Sijaset pojačanja doveo je Fener minulog leta, na čak deset trošio novac, a ispostavilo se da najveći uticaj uz Poljaka Sebastijana Šimanskog imaju Balkanci koji su u Istanbul stigli bez obeštećenja - najbolji strelac Edin Džeko i mozak ekipe Dušan Tadić.

"Tadić je arhitekta naše igre i strategije koju razrađujemo na terenu. Njegovo prisustvo je od izuzetnog značaja jer je on taj koji sprovodi planove u delo", rekao je trener Fenerbačea Ismail Kartal.

Iako gazi 36. godinu života, Tadić je fizički i dalje besprekorno spreman što pokazuje i podatak da je na svih 13 prvenstvenih utakmica bio starter i da je samo četiri puta zamenjen, nikada pre 78. minuta. Otkako je stigao u redove slavnog kluba odigrao je 23 utakmice, postigao 10 i namestio četiri gola.

Nije ni čudo što ga je letos na desetine klubova želelo kada je čulo da napušta Ajaks.


tagovi

Dušan Tadićismail kartalFenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara