Ringišpil na Brdu: Čuka dala tri komada, mogla još toliko (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 11.07.19. | 22:15

Pobeda od 3:0 protiv Banantsa pred revanš u Jermeniji

Rezultat pozitivan, igra još bolja. Podmlađena ekipa Čukaričkog demonstrirala je na startu evropskih kvalifikacija da će i u narednoj sezoni igrati bitnu ulogu na srpskoj sceni, pošto  ekipa Aleksandra Veselinovića ume da igra ne samo dobar, već i oku prijemčiv fudbal. Možda neće biti dovoljno za neki veći uspeh u Evropi, ali za početak više nego solidnih 3:0 protiv istina ne baš posebno kvalitetnog Banantsa, koji bi ipak morao da zahvali Fortuni što iz Beograda nije ispraćen sa bar još dva ili tri komada u mrežu s obzirom na to da se Čuka pošteno ispromašivala na Banovom brdu.

Na kraju su ušle samo tri lopte posle šuta 19-godišnjeg Slobodana Tedića u 43. minutu i Stefana Kovača u 80,. Rezultat je u samom finišu podebaljao vrlo raspoloženi Tedić.

Izabrane vesti

Da se Čuka uželela Evrope videlo se od prvog minuta. Očekivano, Banants se povukao i čekao šansu na kontre i mada to nije bio klasično parkiranje autobusa u defanzivi su se često branili sa devetoricom. A jedno 10 puta, možda i višem, samo u prvih 45 minuta Čuka je organizovala napade koju su mogli da se završe golom. Na trenutke je delovalo da su Čukina deca izvela Jermene na ringišpil i da je gost izgubio pojam o prostoru.

 

Već od drugog minuta kada je Stefan Kovač probio po desnoj strani i oštrim centaršutem umalo isprovocirao autogol ređale su se šanse pred Aramom Ajrapetjanom. I da nije bilo golmana Banantsa sve bi bilo rešeno u prvom delu igre.

Kapiten Marko Docić komandovao je igrom, dozvolio i Stefanu Kovaču da pomogne ofanzivcima, levoj strani su svako malo kombinovali Luka Stojanović i Luka Luković, uz podršku Miroslava Bogosavca vrlo često stvarali višak po boku. Sa desnog krila pretio je 18-godišnji Milutin Vidosavljević, uz Slobodana Tedića, koji je iz role usamljenog špica radio veliki posao za ekipu, najveći Čukin dragulj.

Pozadi prekaljeni Darko Šuškarić i dvometraš Stefan Šapić kao zid preko koga Jermeni nikako nisu mogli, Nikole Ćirkovića je bilo na oba kraja terena.

I mada je bilo i previše nepreciznih dodavanja, nekih prijema kojima je urušav prethodni trud u zidanju akcija, videla se ideja novog šefa Aleksandra Veselinovića da lopta brzo ide od noge do noge, da se menja strana, da se gura napred.

Epilog: Vidosavljević četiri šuta, jednom u stativu, Tedić još četiri, pride i Luković, Luka Stojanović, Docić iz prekida... Da je realizacija bila bolja na semaforu je već posle prvih 45 minutra moglo da bude tri ili četiri na prema nula.

Ali, mreža se Banantsa zatresla samo jednom, u 43. minutu, kada je Luka Stanojević spojio sa golom Tedića, a ovaj iz prve tukao za više nego zasluženih 1:0 kao nagradu za sve dobro učinjeno u prvom delu igre.

A bilo je mnogo toga dobrog, iako su u startnih 11 Brđana bila petorica igrača koji još nisu proslavili 23. rođendan. Pre svega, bilo je volje da se igra fudbal koja je, primera radi, nedostajala Radničkom u Estoniji. Na Brdu je publika uživala i prava je šteta što udarci Stojanovića, Vidosavljevića i Tedića u nadoknaadi nisu doneli i ubedljiviju prednost pred pauzu.

Nastavak u sporijem ritmu, Veljko Birmančević je ušao sa klupe umesto Lukovića da doda još šarma Čukinoj igri, biciklicama je umeo da razgali nešto više od 2.000 navijača na tribinama.

Banants se malo otvorio, ali Čuka je bila opreznija, pa smo ipak gledali nešto mirniju utakmicu. Uz još par dobrih ataka domaćeg tima i sijaset Birmančevićevih pirueta kojima je već ušao pod kožu publici na Banovom brdu. Na kraju i savršen centaršut za pogodak Kovača glavom u 80. minutu. Znak pitanja kada je reč o Čukinom prolazu dalje izbrisan je u 90.minutu. Opet je bio strelac na pas Birmančevića, mada je lavovski posao odradio Bogosavac. 

Jeste da Jermeni nisu ekipa koja bi smela da zavara stručni štab Čuke, ali ne treba zaboraviti ni da su Brđani igrali bez Samjuela Ovusua, povređenih Miladina Stevanovića, Asmira Kajevića, Stefana Veličkovića...

Još jednom, gostovanje u Jerevanu moralo bi da posluži samo za dodatno uigravanje Veselinovićevih pulena, mada bi već u drugom kolu, videli smo to večeras protiv Rejkjavika u pobedi od 7:1, Molde trebalo da bude već pravi evropski izazov. Šveđani će tu ipak biti favoriti, ali ako nastavi ovako ima Čuka čemu da se nada.


ČUKARIČKI - BANANTS 3:0 (1:0)
/Tedić 43 i 90, Kovač 80/

Stadion: FK Čukarički
Gledalaca: 2.500
Sudija: Ivar Ori Kristjanson (Island)

Čukarički (4-2-3-1): Belić - Ćirković, Šapić, Puškarić, Bogosavac - Kovač, Docić - Vidosavljević (od 81. minuta Nikčević), Stojanović (od 72. Đorđević), Luković (od 53. Birmančević) - Tedić
Banants (4-3-3): Ajrapetjan - Ajvazjan, Kpodo, Voskanjan, Petrosjan - Baregamjan, Kamara, Dašjan (od 72. Hakobjan) - Kobzar (od 68. Melkonjan), Glišić (od 87. Sinijavski), Stanojević.


LIGA EVROPE - KVALIFIKACIJE, PRVO KOLO

Utorak
Sent Džozefa - Rendžers 0:4 (0:0)

Gzira - Hajduk Split 0:2 (0:1)

CSKA Sofija - OFK Titograd 4:0 (1:0)

Sreda
Ženes Eš - Tobol 0:0

Četvrtak
Pjunik - Škupi 3:3 (1:2) 

Ordabasi - Torpedo Kutaisi 1:0 (0:0)

Ventspils - Teuta 3:0 (1:0)

Alaškert - Makedonija ĐP 3:1 (1:0)

AEK Larnaka - Petrokub 1:0 (1:0)

Lači - Hapoel Ber Ševa 1:1 (1:0)

Trans Narva - Budućnost 0:2 (0:1)

Flora - Radnički Niš 2:0 (0:0)

KuPS - Vitebsk 2:0 (0:0)

Sabali - Univerzitatea Krajova 2:3 (1:1)

Balzan - Domžale 3:4 (2:1)

Riterijal - Ki Klaksvik 1:1 (0:0)

Ružemberok - Levski 0:2 (0:1)

Akademija Pandev - Zrinjski 0:3 (0:2)

Bran - Šamrok 2:2 (2:1)

Brondbi - Inter Turku 4:1 (1:1)

Krusejders - B36 Toršavn 2:0 (1:0)

Dinamo Tbilisi - Endorgani 6:0 (2:0)

Lijepaja - Dinamo Minsk 1:1 (1:0)

Kauno Žalgiris - Apolon 0:2 (0:1)

Makabi Haifa - Mura 2:0 (0:0)

Malme - Balimena 7:0 (3:0)

Molde - Rejkjavik 7:1 (4:0)

Radnik - Spartak Trnava 2:0 (1:0)

Šahtjor Soligorsk - Hiberninan 1:0 (0:0)

Sperenta - Nefči 0:3 (0:2)

Fola Eš - Čikura 1:2 (1:0)

Konahs - Kilmarnok 1:2 (0:0)

Olimpija - RFŠ 2:3 (0:0)

FCSB - Milsami 2:0 (1:0)

Čukarički - Banants 3:0 (1:0)

Dunajska Streda - Krakovija 1:1 (1:1)

Evropa - Legija 0:0

Zeta - Videoton 1:5 (1:3)

Aberdin RoPS 2:1 (1:0)

Kliftonvil - Havesund 0:1 (0:1)

Kork Siti - Niderkorn 0:2 (0:2)

Sent Patriks - Norčeping 0:2 (0:0)

Honved - Žalgiris 3:1 (1:0)

Široki Brijeg - Kairat 1:2 (1:1)

Brejdablik - Vaduc (u toku)

Stjarnan - Levadija (u toku)

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara