REZZIME DANA (nedelja): Brazilci vam pokvarili odličan dan

Vreme čitanja: 5min | ned. 13.10.19. | 22:56

Pogledajte ko vam je 13. oktobra doneo novac, a ko vas je prodao...

NAPOMENAU rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana, i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih tipova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi prošli u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste vi tipovali...

ZAOKRUŽENO

KAZAHSTAN - BELGIJA (tip 2, kvota 1,18) - rezultat 0:2
Nema veze što su već obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo. Belgijanci žele to da urade u velikom stilu, bez poraza, a zamalo i bez ijednog primljenog gola! Kazahstan je danas bio samo usputna stanica ka tom cilju i nije pružio preveliki otpor. Selekcija iz centralne Azije je danas primila golove u 21. minutu preko Bačuaija, te u 53. minutu preko Menijea i oprostila se od svake nade za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Pročitajte opširnije u izveštaju.

ARGENTINA - EKVADOR (tip 1, kvota 1,65) - rezultat 6:1
Selektor Skaloni je podmladio reprezentaciju, a ona je proigrala. Danas je u prijateljskom meču u Elčeu rasturen Ekvador sa 6:1 uz dopadljivu igru na koju je posle dugo vremena svaki Argentinac mogao da bude ponosan. Kao da je ekipa odahnula posle podmlađivanja i zbacila neki veliki teret sa leđa pa može da uživa u fudbalu.Podsetimo, pre ovog meča su podmlađeni Gaučosi odigrali 2:2 u Nemačkoj, a u septembru su razbili Meksiko sa 4:0. Nešto se očigledno dešava, nešto se promenilo.

Pročitajte opširnije u izveštaju.

EKSCELZIOR - DODREHT (tip 1, kvota 1,33) - rezultat 3:2
Kec je prošao, ali na jedvite jade. Kladioničarskim rečnikom gledano "iz dvojke u keca"! Dodreht je danas ozbiljno pokazao zube i činilo se nakon uvodnih 45 minuta da bi mogao da dođe čak i do sva tri boda, pošto je vodio minimalnim rezultatom. Međutim, Vlet sa dva gola i Meidžer sa još jednim su označili veliki preokret nakon koga ste ipak do samog kraja strepeli, pošto je Hogešteger smanjio na 3:2. Ipak, par je do kraja ostao netaknut i mogli ste da nabacite osmeh na lice.

MAĐARSKA - AZERBEJDŽAN (tip 1, kvota 1,38) - rezultat 1:0

Mađarska je i dalje u igri kad je u pitanju trka za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Istina, imala je i malu sudijsku pomoć, jer je Azerbejdžancima u sudijskoj nadoknadi poništen gol zbog navodnog igranja rukom jednog njihovog igrača, iako je posle snimka postalo jasno da ga je lopta pogodila u trup. Kako bilo, gol nije priznat, pa je za minimalac pred 12.000 ljudi u Budimpešti zaslužan evrogol Mihaljija Korhutija, koji je volejom sa skoro 30 metara pogodio za 1:0. Strašan gol.

Pročitajte opširnije u izveštaju.

KIPAR - RUSIJA (tip 2, kvota 1,55) - rezultat 0:5

Rusi i peti put uzastopce idu na Evropsko prvenstvo, ali ono što ove kvalifikacije razlikuje od nekih prethodnih jeste lakoća sa kojom su izabranici Stanislava Čerčesova stizali do bodova. Na Kipru rutinskih 5:0 s tim da im je posao bio olakšan posle direktnog crvenog kartona koji je naš Srđan Jovanović opravdano pokazao Kostasu Laifisu još u 27. minutu. Međutim, nepravedno bi bilo reći da je to bio uzrok poraza Kiprana, koji su već tada gubli sa 0:2. Artjom Dzjuba, Denis Čerišev, Aleksandar Golovin... Opasnu generaciju imaju Rusi.

Pročitajte opširnije u izveštaju.

BELORUSIJA - HOLANDIJA (tip 2, kvota 1,25) - rezultat 1:2

Nije mu to osnovni zadatak na terenu, ali kad Žoržinjo Vajnaldum obuče dres reprezentacije Holandije pretvara se u vezistu  koji ne ume da promaši. Sa ova dva protiv Belorusije stižemo do za takav tip igrača sasvim neočekivanog podatka: šest golova na poslednjih 11 utakmica! Mnogi napadači bi "ubili" za takvu statistiku. Belorusi su uspeli samo da postignu utešni pogodak, ali ne i da ugroze pobedu Holanđana, koji će posle šest godina igrati jedno veliko takmičenje. Matematika kaže da još nisu sigurni, ali u realnom svetu - na Evropskom prvenstvu su.

Pročitajte opširnije u izveštaju.

ESTONIJA - NEMAČKA (tip 2, kvota 1,05) - rezultat 0:3

Moćnom Elfu Joakima Leva nedostaje overa, ali su suštinski na Prvenstvu Evrope. Baš kao i njihovi rivali iz Holandije. Morala je kroz malu dramu da prođe reprezentacija Nemačke na gostovanju Estoniji. Međutim, i kada nije išlo, i kada je zbog neopreznog starta Emre Džan dobio crveni karton, Nemci nisu paničili. Gurali su loptu napred, napadali nedoraslog rivala i sa igračem manje, i na kraju slavili 3:0. Elf se na taj način izjednačio sa Holandijom na prvom mestu, i ostaje mu da kod kuće protiv Belorusije i Severne Irske overi plasman na smotru najboljih evropskih selekcija. Mirisalo je u Talinu na iznenađenje, možda i senzaciju. Tada je Emre Džan zaustavio Vasiljeva kao poslednji igrač odbrane i dobio direktan crveni kartnon.

Pročitajte opširnije u izveštaju 

POLJSKA - SEVERNA MAKEDONIJA (tip 1, kvota 1,45), rezultat 2:0

Izdržali su Makedonci udarni nalet Poljaka u uvodnih 20 minuta igre kada je Zjelinski pogodio stativu i do kraja poluvremena se odlično branili. Levandovski je bio potpuno neutralisan. Ali Makedonci nisu uspevali da priprete protivniku osim šuta Alioskog koji je zaustavio Ščensni i bilo je samo pitanje kada će golman Dimitrievski kapitulirati. Poljaci su dodali gas u drugom poluvremenu, selektor je ubacio adute sa klupe i uveo Milika i Frankovskog umesto Šimanskog i Grosickog što mu se brzo isplatilo. Čikagov vezista Frankovski se sjajno ubacio pred gol Severne Makedonije u 74. minutu, skinuo šut sa noge Levandovskom i postigao prvi gol u dresu nacionalnog tima! Nije mogao da izabere bolji momenat... Ubrzo je usledio još jedan gol.

Pročitajte opšrinije u izveštaju 

PRECRTANO

BRAZIL - NIGERIJA (tip 1, kvota 1,33) - rezultat 1:1
Jeste prijateljska utakmica, ali jeste to bio i najjači sastav Brazilaca sa sve Nejmarom – on je doduše već posle 11 minuta morao van terena zbog povrede zadnje lože – Tijagom Silvom, Markinjosom, Danijem Alvesom, Felipeom Kutinjom, Robertom Firminom... I jeste Brazil bio bolji – mnogo bolji – ali fudbalski fanatici iz Nigerije imaju zbog čega da budu zadovoljni. Super Orlovi su u Singapuru odigrali 1:1 protiv najbolje selekcije najfudbalskije zemlje sveta i to sa startnom postavom koja je u proseku imala 22,7 godina!

Pročitajte opširnije u izveštaju.

KOVENTRI - TRANMER (tip 1, kvota 1,60) - rezultat 0:1
Veoma loš početak dana za kladioce. Želeli ste da upecate keca na preostalom susretu 13. kola engleske treće lige, ali vam to nije pošlo za rukom. Koventri je odigrao veoma slab meč, naročito na ofanzivnom planu, a na kraju je dozvolio da Tranmer pokupi sva tri boda. Tejlor je u 83. minutu označio da vaši tiketi mogu da odu u grupu gubitnih.
 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara