Libertad protiv Palmeirasa (©Reuters)
Libertad protiv Palmeirasa (©Reuters)

Remi po meri Palmeirasa u Asunsionu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.12.20. | 03:17

Libertadu umalo presudio igrač koji je ponikao u ovom paragvajskom klubu, bivši defanzivac Milana Gustavo Gomez, na kraju - 1:1

Odigran je i prvi meč četvrtfinala Kopa Libertadores, paragvajski Libertad je dočekao jednog od glavnih favorita za osvajanje turnira Palmeiras, a gosti se iz Asunsiona vraćaju zadovoljniji (1:1), iako je Libertad u većem delu susreta bio bolji rival.

Gustavo Morinigo je odmorio ekipu u minulom kolu paragvajskog šampionata, dok je Palmeiras na megdan Libetadu izašao bez trenera Abela Fereire, koji je dobio pozitivne rezultate testa na virus korona. Brazilski klub je imao i veliki broj problema sa povredama, u protokolu pred meč četvrtfinala najvećeg južnoameričkog takmičenja nije bilo ni važnih igrača poput Felipe Mela, Veslija, Luis Adrijana...

Izabrane vesti

Iskusni Oskar Kardozo je predvodio navalu paragvajskog predstavnika i večeras, pretio je Libertad od samog starta, već u četvrtom minutu je golman gostiju Veverton morao da interveniše nakon pokušaja Bareira, da bi desetak minuta kasnije isti fudbaler imao još bolju priliku, ali je ovoga puta stativa spasila ekipu Palmeirasa. A onda, u 39. minutu mrežu Libertada trese fudbaler koji je i ponikao u ovom klubu iz Asunsiona, Gustavo Gomez je bio najbolji u skoku u kaznenom prostoru domaćina nakon centaršuta Skarpe i glavom zatresao mrežu. U finišu prvog poluvremena je i Skarpa pripretio Libertadu, dobro je tukao iz slobodnjaka, ali je Martin Silva ovoga puta bio na visini zadatka.

Inicijativa Libertada od starta drugog dela, koja se isplatila u 63. minutu, kada je Espinoza glavom pogodio mrežu Palmeirasa za 1:1. Do samog finiša susreta nije bilo većih prilika, a onda nekoliko uzbuđenja pred golom domaćina, da bi gosti doživeli veliki peh duboko u sudijskoj nadoknadi, u poslednjim minutima susreta Lukas Lima je nakon neopreznog starta zaradio drugi žuti karton. U poslednjim sekundama susreta velika prilika za Libertad, Matijas Vina je odlično šutirao iz slobodnog udarca, ali je pogodio stativu.


Na kraju remi, Palmeiras kući nosi gol u gostima, pratila ih je i sreća kako su fudbaleri Libertada dva puta pogađali okvir gola, videćemo da li će se u revanšu, koji je na programu za sedam dana u Sao Paulu, sreća osmehnuti paragvajskom sastavu.

KOPA LIBERTADORES, četvrtfinale

Sreda

Libertad - Palmeiras 1:1 (0:1)

/Espinoza - Gomez/

23.15 (1,75) Gremio (3,50) Santos (5,10)

Četvrtak

01:30 (1,62) Boka Juniors (3,70) Internasional (6,00)

Petak

01:30 (1,35) River Plejt (4,90) Nasional (9,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Gustavo GomezPalmeirasLibertadKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara