Real odredio konačnu cenu za Hamesa i dobio Zidanov amin

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.07.19. | 20:50

Nove informacije o stanju Kolumbijca

Zinedin Zidan je čovek od principa i reči i kada nekog ne želi u svom timu, on to jasno i stavi do znanja.

Takav je slučaj s Hamesom Rodrigezom kome je još po povratku sa pozajmice iz Bajerna jasno stavio do znanja da ga ne vidi kao deo novog projekta i da može slobodno da potraži novi klub. Zbog toga je Hamesov agent Žorž Mendeš došao u situaciju da mora da završi transfer svog klijenta do 29. jula, kada je predviđeno da se Kolumbijac priključi pripremama Kraljevskog kluba posle odrađenih obaveza na Kopa Amerika.

Izabrane vesti

TRANSFERI UŽIVO - subota, 20. jul

Za Hamesa nema povratka na stadion Santjago Bernabeu, a madridska Marka tvrdi da je Florentino Perez u razgovoru s poznatim portugalskim agentom odredio Hamesovu konačnu cenu i postavio je na 40.000.000 evra, koliko traži od svih zainteresovanih strana. Tu se uključuje i Atletiko, iako se prvobitno pojavila informacija da bi Real od gradskog rivala mogao da traži čak deset miliona više. Podsetimo, u pregovorima s Napolijem postavljena cena bila je na 42.000.000 evra, što je ekipi iz Napulja previše u ovom trenutku i pre je za kombinaciju pozajmice, uz obavezu kupovine narednog leta.

Hames se ovih dana nalazi u nebranom grožđu. Prvo se obećao Napoliju, odnosno Karlu Anćelotiju s kojim želi da obnovi saradnju, a onda je reagovala njegova porodica koja ne želi da se seli u Napulj i hoće da ostane u Madridu, zbog čega je Atletiko bio u prednosti. Sada se došlo do toga da je Hames svačiji i ničiji.

Mendeš je danima unazad u direktnim pregovorima s Napolijem, Atletikom i još jednim neimenovanim klubom, a od Reala je dobio jasne instrukcije da Hamesa može samo da proda, ne i da dogovara kombinacije s pozajmicom, zbog čega je glas digao Aurelio de Laurentis.

Real još nije primio nijednu zvaničnu ponudu, tvrdi pomenuti izvor, a navodi se da je Mendeš u stalnim kontaktima s predsednikom Atletika Migel Anhel Hil Marinom kako bi se dogovorili detalji transfera u Atletiko.

Zanimljivo, Zidan je obavio privatni razgovor s Hamesom i navodno mu dao punu slobodu da pređe u Atletiko, ako to on želi. Iako su dva kluba gradski rivali, ne bi Hames bio prvi koji bi boje jednog zamenio drugim timom. Samo ovog leta je Markos Ljorente otišao istim putem, pre toga je Teo Ernandez otišao u Real, a ranije je to bio slučaj i sa Huradom, Solarijem, Šusterom ranije...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara